Utrecht,
29
juni
2023
|
16:20
Europe/Brussels

Bussen in plaats van treinen van en naar Station Almelo

Samenvatting

Van zaterdag 8 juli tot en met zondag 16 juli werkt ProRail aan het spoor bij station Almelo. In deze periode is er daardoor geen treinverkeer mogelijk van, naar en via Almelo. NS en Blauwnet zetten bussen in. Reis je naar Deventer vanuit de richting Hengelo dan is het advies via Zutphen te reizen. Reizigers wordt geadviseerd voor vertrek de Reisplanner te checken en rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Busvervoer

Tussen Rijssen, Almelo en Hengelo rijdt NS snelbussen. Blauwnet zet bussen in tussen Hengelo en Wierden en tussen Almelo en Mariënberg. Deze bussen stoppen op alle tussengelegen stations.

Internationale reizigers

Voor internationale reizigers zet NS speciale bussen in die rijden tussen Rijssen en Bad Bentheim en tussen Almelo en Hengelo en Bad Bentheim. In Bad Bentheim kunnen zij verder reizen per trein. De bussen zijn herkenbaar aan de routekaart achter de voorruit.

Werkzaamheden spoor bij Almelo

ProRail vernieuwt circa 2.6 kilometer spoor op station Almelo. Het ballastgrind, de dwarsliggers en de spoorstaven worden vernieuwd. Ook werkt ProRail aan de bovenleiding en worden er verschillende wissels vervangen. De bestrating, keerwanden en outillage op het perron worden tevens vervangen.