Utrecht,
07
augustus
2017
|
12:10
Europe/Brussels

Charlotte tekent haar medereizigers in de trein

Samenvatting

Charlotte studeert in Rotterdam om docent Beeldende Vorming te worden. Elke dag reist ze met de trein vanaf Bergen op Zoom naar haar opleiding. En zelfs op weg naar haar lessen houdt ze zich bezig met haar studie: in de trein portretteert ze namelijk haar mede-treinreizigers.

“Ik kan niet zo goed tekenen hoor”. Froukje (6) reist zelf ook met een tekenblokje. Vandaag gaat ze met haar moeder en broertje een dag naar Rotterdam. “Ken je Bob Ross?” vraagt Charlotte. “Als één van de bloemen die hij schilderde mislukte, maakte hij er gewoon een boom van. Zo kan een tekening nooit fout gaan.’’

“Ik maak altijd eerst een praatje, om te zien of iemand er voor open staat getekend te worden.’’ Tijdens dit gesprekje heeft Charlotte het graag over kunst. “Ik vind het heel mooi als mensen interesse hebben in kunst en ik ze kan aansporen om er iets mee te doen.’’

De volgende die Charlotte portretteert is Cherlindrea (22) “Omdat ik haar haar zo mooi vind. Ik zoek altijd reizigers die er opvallend uitzien.” Charlotte is wel streng voor haar modellen: “Je mag best eten, maar je moet wel je hoofd stil houden.”

“De tekening geef ik altijd mee aan de geportretteerde, maar ik maak er wel eerst een foto van.” Wil jij ook zo’n mooi portret van jezelf? Let dan goed op in de trein tussen Bergen op Zoom en Rotterdam Blaak, misschien loop je Charlotte wel tegen het lijf.

Hier vind je meer creaties van Charlotte.