Utrecht,
06
september
2021
|
12:19
Europe/Brussels

Chill dat je er weer bent!

Samenvatting

September is traditiegetrouw de drukste maand van het jaar voor spoor- en busvervoerders. Forensen zijn terug van vakantie en studenten gaan weer aan de studie. Arriva, Breng en NS zijn heel blij hen allemaal weer terug te zien. Om de reizigers welkom te heten en ze te helpen met verantwoord te reizen, hielden de vervoerders een gezamenlijk actie op de stations Nijmegen, Nijmegen Heyendaal, Arnhem Centraal en Arnhem Presikhaaf: Chill dat je er weer bent!
 

Arriva, Breng en NS bereiden zich elk jaar voor op deze maand. Zo rijden bij NS de extra treinen in de spits weer die voor corona werden ingezet om de piekdrukte in de spits op te vangen. Op de Maaslijn rijdt Arriva ook weer de spitstreinen en zijn de treinen langer. De bussen van Breng rijden weer vaker. Reizigers snel en prettig op hun plek van bestemming brengen.

Tips om drukte te mijden
Het niet allemaal op dezelfde (spits)tijd reizen is het meest effectief). Collegetijden zijn al enkele jaren door de Radboud Universiteit, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en ROC Nijmegen op elkaar afgestemd zodat niet alle studenten tegelijk beginnen. Maar wist je bijvoorbeeld dat op de campus van de Radboud in Nijmegen het sportcentrum al om 07.00 uur opengaat? Of dat je vanaf 08.30 uur al terecht kan in de universiteitsbibliotheek? Door iets vroeger te komen, heb jij meer ruimte in de trein en de bus én de mensen die echt in de spits moeten reizen ook. Als je met de trein of bus gaat verspreid je dan zo goed mogelijk over de beschikbare ruimte. Draag een mondkapje. En stap je uit, loop dan direct door en zorg niet voor opstoppingen op het perron.

Chill dat je er weer bent!
Op Nijmegen en Arnhem Centraal stonden er medewerkers met speciale borden die aangeven hoe je verantwoord kan reizen en waren er speciale crowdmeesters die op ludieke wijze de reizigers hierbij helpen. Ook op Nijmegen Heyendaal was er zo’n crowdmeester aanwezig. Verder werd op station Nijmegen, Nijmegen Heyendaal en Arnhem Presikhaaf een kleine frisse versnapering uitgedeeld. Voor een chille start van je dag!