Utrecht,
11
april
2022
|
10:14
Europe/Brussels

Code kraken op arcadekast: NS werft 180 IT’ers

NS biedt de komende drie jaar 180 IT-vacatures bij verschillende bedrijfsonderdelen. Vandaag start de wervingscampagne met een arcadekast op station Eindhoven Centraal. Met TechTracks, het spel dat alleen gespeeld kan worden met codeervaardigheden, ziet IT-talent direct wat de impact van hun code is bij NS. Het doel is de overweging van NS als werkgever te vergroten onder de doelgroep. 

IT'ers Jurrian Hartveldt, Colin Groot, Dennis Vermeulen, Jan van Dijk en Josien Rozendaal bij de Arcadekast

De vacatures zijn beschikbaar op het hoofdkantoor in Utrecht en betreffen verschillende IT-functies: data engineers, developers, en test specialisten. Vijf IT’ers van NS bouwden mee aan de kast, onder wie iOS-developer Dennis Vermeulen: “Het mooie vind ik dat miljoenen mensen gebruik maken van onze app. Veel Nederlanders komen dagelijks ongemerkt met onze code in aanraking.”

Bouwen aan de reisplanner
In één van de games is de uitdaging om reizigers te helpen met het plannen van hun reis. Voor Colin Groot, android developer bij NS, is dit dagelijks werk: “Ik schrijf code om reiswensen van mensen uit te drukken.” Samen met een team van developers werkt hij ook aan toekomstige wensen. “Op termijn willen we deelvervoermiddelen als deelscooters en deelauto’s aanbieden in de NS-app. Ik huur zelf vaak deelscooters en vind het mooi om zo’n dienst digitaal beschikbaar te maken voor onze reizigers.” Dennis Vermeulen vult aan: “In de toekomst willen we zorgen dat reizigers hun hele reis van deur tot deur mét vervoer naar keuze kunnen plannen, boeken en betalen in de NS-app.” 

Zee aan wervingscommunicatie 
Voor de ontwikkeling van de wervingscampagne en de arcadekast werkte NS samen met bureau Code d’azur. Kim Nieuwenhuijs, creative director bij Code d’azur, vertelt: “We spreken IT- en tech-talent aan op het moment dat ze bezig zijn met wat ze het liefste doen: gamen. Hierdoor maken we gebruik van de positieve associaties rondom gaming. Met deze aanpak willen we opvallen tussen alle wervingscommunicatie.”

De arcadekast staat de komende tijd op verschillende IT-evenementen. Geïnteresseerden kunnen TechTracks ook online of op hun mobiel spelen. Bekijk hier welke IT-evenementen de arcadekast bezoekt. Voor meer informatie over de openstaande IT-vacatures ga naar de website.