Utrecht,
08
juni
2017
|
08:58
Europe/Brussels

Compleet vernieuwd: NS Reisplanner Xtra

De NS Reisplanner Xtra is compleet vernieuwd: Reizigers kunnen met de nieuwe versie al hun reizen plannen met één app. Ook het ontwerp is volledig opnieuw gemaakt. Gebruikers die de app nu al geïnstalleerd hebben krijgen tussen nu en 19 juni een nieuwe versie aangeboden via de Google Play store of Apple Store.

download
NS Reisplanner Xtra App

De eerste groep gebruikers van de Reisplanner Xtra heeft de nieuwe app al aangeboden gekregen; de komende dagen biedt NS stapsgewijs steeds meer gebruikers een update aan.

Het grootste verschil met de vorige versie: de planner helpt reizigers van deur tot deur. Voortaan geef je als OV-reiziger aan waarmee je het liefste reist (bus, tram, trein, metro of fiets) en de app stippelt vervolgens je hele route uit. Van huis tot aan de entree van het museum. Of tot aan de voordeur van oma of tot bijna op het strand.

Onderweg meldt de planner precies waar je bent en hoe de reis verder gaat. De actuele reisinformatie toont "live" waar de trein, bus, tram of metro rijdt. Is de bus nog onderweg... of staat de trein even stil? Je ziet het direct.

De drie belangrijkste nieuwe onderdelen in de Reisplanner Xtra:

  • Een reis plannen met alle vormen van openbaar vervoer vanuit één adres, locatie/Point of Interest (bijvoorbeeld een museum) of een station
  • Actuele reisinformatie over locaties waar de trein, bus, tram, metro rijden.
  • Voor wie uit de trein graag op een OV-fiets stapt toont de NS Reisplanner app meteen of in de stalling een fiets beschikbaar is.

De NS Reisplanner Xtra is gratis te downloaden in de appstore. Klik hieronder verder voor de eerste reviews van AndroidWorld en iCulture