Eindhoven,
21
oktober
2022
|
07:15
Europe/Brussels

De Dutch Design week begint op Eindhoven Centraal

Eindhoven Centraal ademt komende week de Dutch Design Week. Reizigers die op het station aankomen, kunnen al meteen beginnen met een rondgang in de stationshal. In diverse ruimtes op de 1e en 2e etage van de centrale hal van het station laten ontwerpers bij de unieke expositie MESSMERIZING hun creaties zien. Van circulair beton, gerecyclede stalen kroonluchters tot gerecyclede zittingen uit NS treinen die een nieuwe bestemming krijgen. 

De Dutch Design Week is dit jaar van 22 tot en met 30 oktober in Eindhoven. Het grootste designevenement in Noord-Europa presenteert werk en ideeën van meer dan 2600 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. 

De Graduation Show van Design Academy Eindhoven is een populair hoogtepunt op het programma van Dutch Design Week. Dit jaar zal die plaatsvinden in het voormalige KPN gebouw naast station Eindhoven Centraal, dat eigendom is van NS. Meer dan 200 afstudeerders laten hier hun afstudeerproject zien. Bezoekers kunnen zelf rondkijken en zich laten inspireren door deze projecten of in gesprek gaan met de afstudeerders zelf.

Design en innovaties op het station 
NS stelt voor de DDW ruimtes op de 1e en 2e etage van het station beschikbaar aan jonge aanstromende ontwerpers om hun mooiste creaties te laten zien. Daarnaast zijn er exposities te zien van verschillende ontwerpers, ontwerpcollectieven, design-opleidingen en bijzondere merken. Op het terrein van het NS aan de Fuutlaan, met de voormalige van Gend en Loos loodsen vindt ook dit jaar weer het DesignPerron plaats. Er zijn exposities te zien van verschillende ontwerpers, ontwerpcollectieven, design-opleidingen en bijzondere merken. Diverse creatieve en nieuwe concepten die hier gevestigd zijn gooien de deuren een week lang open om een kijkje te nemen in de loodsen.

Op de OV fiets naar de DDW 
Op Eindhoven Centraal staan in totaal 800 OV fietsen klaar om reizigers naar hun favoriete plek op de DDW te brengen. Speciaal voor de DDW wordt er pop-up winkel geopend aan de noordzijde van het station, waar reizigers een van de 100 OV fietsen kunnen huren met het nieuwe slot. Die is te openen met de OV-chipkaart.

Je treinreis naar de DDW  
NS heeft in de spoordeelwinkel een speciale aanbieding voor reizigers richting de Dutch Design Week. Van zondag 23 oktober tot en met dinsdag 1 november werkt ProRail aan het spoor tussen Eindhoven Centraal en Venlo. Dit heeft effect op het treinverkeer van- en naar Eindhoven Centraal op 23 oktober en het treinverkeer tussen Eindhoven Centraal en Venlo van zondag 23 oktober en dinsdag 1 november. NS raadt reizigers aan voor vertrek de NS Reisplanner of app te raadplegen.