Utrecht,
13
juni
2017
|
16:31
Europe/Brussels

De meeste treinkilometers in 24 uur

Hoeveel kilometers kun je in 24 uur afleggen met de trein in Nederland? Deze vraag houdt enthousiaste treinreizigers al weken bezig en 24 juni volgt de ontknoping. Dan gaan ruim 80 reizigers de uitdaging aan om zoveel mogelijk treinkilometers te maken op 1 dag. Ook stappen tientallen reizigers speciaal in de trein om zoveel mogelijk stations aan te stippen in 12 uur.

Twee jaar geleden organiseerde Treinreiziger.nl voor het eerst deze wedstrijd. Enthousiaste reizigers stapten om 00:00 uur in de trein om tot in de late uurtjes Nederland te doorkruisen. Jong en oud streden om de titel: Kilometer Kampioen. De winnaar legde maar liefst 1593 kilometer af. Hemelsbreed is dit een enkeltje Rome.

De wedstrijd

Na het eerdere succes organiseert Treinreiziger.nl dit jaar de wedstrijd opnieuw. NS maakt deze wedstrijd mogelijk en maakt er voor de verwachte ruim 80 deelnemers een onvergetelijke ervaring van. Deelnemers puzzelen al weken om de beste route uit te stippelen. Elke kilometer wordt nauwkeurig berekend, elk traject onder de loep genomen en alle stations worden in kaart gebracht.

Gewapend met de planning en in sommige gevallen een tandenborstel en een lunchpakket, beginnen de deelnemers aan hun reis. Op deze treinreis moeten zij in ieder geval Utrecht Centraal passeren. De potentiële Kilometer Kampioen komt een extra hindernis tegen: elk traject telt maar 1 keer in dezelfde richting. Voor de deelnemers aan de Stations Kampioen telt elk station maar 1 keer. Deelnemers verzamelen bewijsmateriaal door selfies te maken op de stations waar zij overstappen. Zij delen deze foto’s en hun avonturen de hele dag via #kmtrein.

Kilometer- en Stations Kampioen

Het is indrukwekkend dat zoveel enthousiaste treinreizigers deze uitdaging aan gaan. NS moedigt hen onderweg graag aan en daarom verandert Utrecht Centraal voor 1 dag in het Aanmoedig Station. De deelnemers komen hier tussen 10.00 en 14.00 uur langs en krijgen een steuntje in de rug van NS-collega’s.

Tot 04.00 blijft het spannend en kunnen de deelnemers strijden om de titel. De winnaar met de meeste kilometers kan kiezen tussen de volgende 3 prijzen: Weekend Vrij Abonnement, InterRail en een treinreis voor 2 personen naar Parijs. De Stations Kampioen wint een tegoedbon van de Spoordeelwinkel. NS stelt deze prijzen beschikbaar voor de enthousiaste treinreizigers. Inschrijven is mogelijk tot en met 18 juni.