Utrecht,
20
mei
2020
|
15:00
Europe/Brussels

De mobiliteitsoplossing van vandaag en morgen: duurzaam reizen met Hely

NS en Pon definitief samen in Hely

Samenvatting

Pon en NS hebben van de ACM groen licht gekregen om gezamenlijk onder de vlag van Hely duurzaam vervoer – zoals elektrische deelauto’s, scooters en bakfietsen – sneller, voor meer gebruikers en op meer locaties beschikbaar te maken. Met Hely willen de bedrijven de mobiliteit in steden op een duurzame manier bevorderen en reizigers meer keuze geven.

Tjalling Smit, Raad van Bestuur van NS: “NS gelooft dat trein, fiets en elektrische deelauto elkaar perfect kunnen aanvullen. Met Hely maken we die combinatie net zo makkelijk als een eigen auto op de stoep. We zijn blij om met Pon de handen ineen te slaan om duurzaam reizen makkelijker te maken en de leefbaarheid in wijken te verbeteren met minder auto’s op straat.“

Vervoermiddel van je keuze

Hely richt locaties in, zogenaamde hubs, voor specifieke groepen gebruikers, zoals bewoners van een wijk of medewerkers van een bedrijf. Reizigers boeken, gebruiken en betalen eenvoudig via een app het vervoermiddel van hun keuze en reizen met een elektrische auto, scooter, bakfiets of fiets naar hun werk of opleiding. Voorbeelden zijn Schoonschip in Amsterdam Noord en de Hely hub Rotterdam. Hely verwacht de komende maanden tenminste een tiental nieuwe hubs te openen in de grote steden. In de toekomst wil Hely ook openbare hubs, zoals bij stations, openen voor reizigers.

Ingrid Staffhorst, General Manager van Next Urban Mobility: “Mobiliteit in de nieuwe 1,5 meter economie is volop in ontwikkeling en de verwachting is dat individueel reizen verder aan populariteit gaat winnen. Deelvervoer was al een goede combinatie met de trein, en met Hely krijgen reizigers meer keuzemogelijkheden om makkelijk, veilig en comfortabel van A naar B te reizen.”

Hely werkt intensief samen met verschillende aanbieders van elektrische deelauto’s, -scooters en -fietsen om zo duurzaam deelvervoer verder te stimuleren. Suzanne Meuwissen, Managing Director van Hely voegt toe: “We willen het gebruik van deelvervoer gemakkelijker maken door een breed aanbod van vervoermiddelen aan te bieden, beschikbaar in een hub dichtbij, met maar één abonnement. Met de Hely-app kunnen gebruikers vervoer boeken, gebruiken en betalen. Afgestemd op wat ze op dat moment nodig hebben.”

Groeiende mobiliteit, schaarsere ruimte

Deelvervoer bevordert de mobiliteit in steden op een duurzame manier en het voorziet in een groeiende behoefte in drukker wordende steden, met steeds minder ruimte om te parkeren. In nieuwbouwprojecten wordt bijvoorbeeld steeds minder parkeerruimte ingericht, om meer ruimte te maken voor groen. Voor kortere ritten in dichtslibbende steden is een elektrische fiets of e-scooter vaak een efficiënte optie. Met groeiende mobiliteit en steeds schaarser wordende ruimte, zoeken gemeenten, bedrijven en projectontwikkelaars daarom naar oplossingen om mobiliteit te verduurzamen, de leefbaarheid te verbeteren en reizigers flexibiliteit te bieden.

Over Hely

Hely is begin 2018 door NS opgericht en biedt deelvervoer aan in Amsterdam, Delft, Den Haag, Haarlem, Rotterdam en Utrecht. De activiteiten van Hely gaan samen met die van Next Urban Mobility, een vergelijkbaar initiatief van Pon met mobiliteitsoplossingen voor bedrijven en particulieren in Utrecht, Den Haag en Amsterdam. Hely wil gebruik van deelvervoer net zo makkelijk maken als dat van een eigen auto of fiets.

www.hely.com