Utrecht,
30
juni
2018
|
00:00
Europe/Brussels

De Parade begint dit jaar op het station

NS heeft haar samenwerking met de Parade van vorig jaar uitgebreid. Naast een speciale treinticket met toegang tot het terrein, kunnen reizigers en bezoekers ook op het station genieten van de Parade. Dit jaar reist een interactieve installatie, ‘De korte Ontmoeting’, mee naar de 4 stations van de Parade-steden; Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. In Utrecht programmeert de Parade net als vorig jaar, voorstellingen op de eerste verdieping van het station.

Voor de Parade is de samenwerking een mooie manier om reizigers vanaf het moment dat ze aankomen op het station, al onder te dompelen in het Parade-gevoel. NS wil op deze manier haar reizigers verrassen op de stations en een duidelijke verbinding met de stad maken.

Installatie

De installatie bestaat uit tien levensgrote schetsmatige figuren, vormgegeven in Parade stijl. Het hoofd van elke figuur vertoont wisselende selfies, geïnspireerd op het oude roterende vertrektijden-bord. Naast de selfies van bekende Parade-artiesten, kunnen ook stationsbezoekers selfies insturen en ‘meedraaien’. Meedoen is niet alleen leuk maar betekent ook dat je kans maakt op twee gratis dagkaartjes voor toegang tot het festivalterrein.

Data Parade 2018

De installatie van de Parade is te zien op station:

  • Rotterdam Centraal: 29 juni t/m 5 juli; start 17.00 uur.
  • Den Haag Centraal: 13 juli t/m 22 juli
  • Utrecht Centraal: 27 juli t/m 12 augustus ( + extra optredens in het station van 15.00 tot 19.00 uur)
  • Amsterdam Centraal: 17 augustus t/m 2 september

Treinkaartje met toegang

Treinreizigers kunnen met een ticket van de spoordeelwinkel naar de Parade reizen. Bij de aanbieding krijgt de reiziger een dag toegang tot de Parade + een treindagretour. Voor de Parade in Den Haag zit er ook een tramretour bij om het terrein te bereiken. Het ticket is te koop op de Spoordeelwinkel.

Over de Parade

Voor de 28e keer trekt theaterfestival de Parade deze zomer langs de vier grootste steden in Nederland; Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. De tournee start vrijdag 29 juni in het Museumpark in Rotterdam. Er spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud. Dit jaar staan onder andere Sander van de Pavert met LuckyTV, Alex Klaasen en Henry van Loon, Porgy Franssen en Toneelgroep Oostpool op de planken.