Den Haag ,
01
februari
2016
|
17:50
Europe/Brussels

Den Haag Centraal feestelijk geopend

Station Den Haag Centraal is officieel geopend. Tijdens een feestelijk dag hebben staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu, burgemeester Van Aartsen en reiziger Chris Kwant uit Den Haag het station officieel geopend. Ze deden dat door drie glazen miniatuur dakdelen in een houten sokkel te plaatsen.

Vlak voor de opening won Chris Kwant uit Den Haag de grote stationsquiz onder leiding van Erik de Zwart. Hij versloeg in de stationshal vlak voor de opening alle andere deelnemers door met ‘petje op, petje af’ de meeste vragen goed te beantwoorden. Daarmee kreeg hij de eer om namens alle reizigers het station te openen.

In het station komen alle vormen van openbaar vervoer samen. De lichte hal van het vernieuwde en gemoderniseerde Den Haag Centraal oogt fris en is een efficient OV-knooppunt, maar het is er ook prettig vertoeven. Het geeft iedereen die het station bezoekt de ruimte om neer te ploffen voor een goede bak koffie, even in te loggen om nog even een mail te beantwoorden, elkaar te ontmoeten voor een vergadering of even een lunch, avondmaal of snelle boodschap te halen. Ook is er een OV-servicewinkel waar reizigers reisinformatie kunnen vinden van alle openbaar vervoerders op het station.

Het station is nog niet helemaal klaar, in de directe omgeving gebeurt de komende jaren nog van alles. Er komt onder andere nog een grote ondergrondse fietsenstalling bij.