Utrecht,
28
september
2015
|
16:32
Europe/Brussels

Den Haag Centraal zwaait Man bijt Hond uit

Van Hilversum Media Park naar Den Haag Centraal

In 16 jaar bracht Man bijt Hond de gewone Nederlander in beeld in de alledaagse situatie. Nu het programma stopt, krijgt die gewone Nederlander in de laatste uitzendweek de kans om het programma uit te zwaaien. Juist in de alledaagse situatie op station Den Haag Centraal: onderweg naar school, werk of huis. Vanaf maandag is op Den Haag Centraal de levensgrote foto-expositie te zien van de hoofdpersonen van 16 jaar Man bijt Hond. Ook de babbelbox staat die week in de Haagse Stationshal.

20 karakters

Man bijt hond liet in totaal 20 karakters uit het programma portretteren door vier topfotografen, namelijk: Patricia Steur, Ilvy Njiokiktjien, Peter de Krom en Krijn van Noordwijk. De fototentoonstelling van de bekende gezichten als de Veerkampjes, grote en kleine Frans en Willem Lucht - is tot en met 9 oktober te zien.

Man bijt Hond stopt na 16 jaar televisie. In al die jaren trok Man bijt Hond van Boerenhol naar Moddergat, van Hongerige Wolf naar Schapenbout en van Grauwe Kat naar Muizengat. In hun laatste reis gaan ze van Hilversum Media Park naar Den Haag Centraal.

In 2011 werd het door het publiek uitgeroepen tot populairste programma in 60 jaar Nederlandse tv-geschiedenis.