Eindhoven,
20
oktober
2023
|
14:21
Europe/Brussels

Designers op station Eindhoven Centraal

Reizigers die op station Eindhoven zijn kunnen vanaf zaterdag 21 oktober tot en met zondag 29 oktober genieten van nieuwe ontwerpen en kunstwerken tijdens de Dutch Design Week (DDW). Op de eerste en tweede etage van het station begint de DDW al met de tentoonstelling MESSMERIZING CURIOSITY SETS THINGS IN MOTION waarin prachtige exposities te zien zijn van jonge ontwerpers. De tentoonstelling op het station is dagelijks te bewonderen tussen 11.00 en 18.00 uur.   

Bijzondere kunstwerken op het station 
In de stationshal is een kunstwerk te vinden van rode lampen, genaamd ‘Rollo’, die geïnspireerd is op de architectuur van het station. Vlak bij de bijzondere piano die beschilderd is met reststukken bladgoud staan drie grote ronde hoge lampen die gemaakt zijn van gerecycled plastic. Op de eerste en tweede etage zijn onder andere kunstwerken te vinden die gemaakt zijn van reststukken van autoruiten en reststukken van blaasglas. Maar ook stukken die met de hand gemaakt zijn in combinatie met machines van overgebleven garen en gebaseerd op de natuur. Allemaal bijzondere stukken die je gezien moet hebben.  

Grootste designevenement  
In oktober vindt elk jaar in Eindhoven de DDW plaats. Een van de grootste designevenementen in Europa presenteert hier het werk en ideeën van meer dan 2600 ontwerpers. DDW concentreert zich op het ontwerp van de toekomst en de toekomst van design. Door de hele stad zijn verschillende tentoonstellingen, lezingen, netwerkevenementen, debatten, festiviteiten en natuurlijk ook prijsuitreikingen. 

NS partner op de Embassy of Mobility  
Op de DDW zijn verschillende expo's te zien waaronder de Mobility Expo van the Embassy of Mobility. Met elkaar leefbare steden maken, dat is waar de Embassy of Mobility voor staat. Je kunt de Embassy of Mobility zien in Strijp-S area, gebouw Donna en is elke dag open van 11.00-18.00 uur. Als bezoeker heb je hier gratis toegang en kom je onder andere de nieuwe transparante uitgiftepunten voor OV-fiets en OV-fiets met slim slot tegen. Maar je kunt ook kennis maken met de stoere OV-ebike.  

Pak de trein en/of OV fiets naar de DDW  
Op Eindhoven Centraal staan met 350 extra OV fietsen in totaal 800 OV fietsen klaar om reizigers naar hun favoriete plek op de DDW te brengen. NS heeft in de spoordeelwinkel een speciale aanbieding voor reizigers richting de Dutch Design Week.