20
december
2010
|
00:00
Europe/Brussels

Dienstregeling kerstvakantie van kracht

In de kerstvakantie reizen er aanzienlijk minder forensen met de trein. NS voorzag daar al in met de gebruikelijke kerstvakantiedienstregeling. In verband met de effecten van het winterweer wordt deze dienstregeling, die duurt tot en met zondag 2 januari 2011, aangepast. Concreet betekent dit dat er in deze periode op alle stations en trajecten in elk geval ieder half uur een trein in elke richting rijdt.

NS rijdt met een aangepaste dienstregeling om 'filevorming’ op het spoor te voorkomen. Deze flexibiliteit is nodig om voorspelbaar te kunnen blijven rijden, zodat we aan onze klanten een goed werkende dienstregeling met enige ruimte kunnen bieden. Door de winterse omstandigheden is 10 procent meer treinen dan normaal in onderhoud, maar dat is voor deze dienstregeling geen probleem.

In alle werkplaatsen wordt keihard gewerkt om treinen te onderhouden en zo nodig te repareren. NS personeel staat 24 uur per dag, zeven dagen in de week, klaar voor de klant. In tegenstelling tot de ons omringende landen weet NS daarmee de dienstverlening en bereikbaarheid van Nederland redelijk op peil te houden.

De dienstregeling is vanmorgen, ondanks de weersomstandigheden, goed opgestart. In de loop van de dag deden zich weinig problemen op het spoor voor. Er was hooguit sprake van enkele verstoringen door defecte treinen en wisselstoringen. Die zijn opgelost. Ook de komende dagen staan sneeuwploegen van ProRail paraat om eventuele verstoringen als gevolg van het winterweer zo snel mogelijk op te lossen.

De snelle Fyratreinen van Amsterdam naar Rotterdam zullen ieder uur rijden en kunnen tot en met 2 januari 2011 zonder toeslag gebruikt worden.

Advies aan de reizigers: Advies is en blijft: raadpleeg kort voor vertrek de actuele reisinformatie via NS.nl, mobiel.ns.nl, Reisplanner Xtra of via Teletekstpagina 751. Of houd Twitter in de gaten via @ns_online.