Utrecht,
21
september
2016
|
09:29
Europe/Brussels

Dit weekend beperkt treinverkeer rond Schiphol

  • Geen treinen tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk/Duivendrecht-Diemen Zuid/ Amsterdam Bijlmer Arena

  • Wel treinen tussen Schiphol en Leiden/Den Haag/Rotterdam

ProRail vernieuwt het spoor rond Schiphol om de luchthaven ook in de toekomst goed bereikbaar te houden. De werkzaamheden starten dit weekend in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 september. Maandagochtend 26 september om 05.00 uur wordt het treinverkeer weer hervat. Dit betekent dat er in het weekend geen treinverkeer mogelijk is tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk/Duivendrecht-Diemen Zuid/ Amsterdam Bijlmer Arena. Reizigers moeten rekening houden met omreizen, extra overstappen of gebruikmaken van bus of metro. Extra reistijd bedraagt tussen 15 en 30 minuten. Tussen Schiphol en Leiden/Den Haag/Rotterdam rijden er wel treinen. NS adviseert reizigers om voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen. Op de stations wordt extra servicepersoneel ingezet om reizigers te assisteren. Op station Schiphol en Amsterdam Sloterdijk ondersteunen kruiers op zaterdag en zondag reizigers bij het dragen van hun bagage.

Reisinformatie

Reizigers kunnen gebruikmaken van de NS-bussen op vertoon van hun NS-vervoerbewijs. Dat kan zowel met papieren kaartjes als met een OV-chipkaart. Stappen zij met een OV-chipkaart over van de trein op de NS-bus of andersom, dan hoeven ze niet apart in en uit te checken.

Voor actuele reisinformatie en reisadviezen kunnen reizigers terecht op www.ns.nl/treinverkeerschiphol of eenmaal onderweg op m.ns.nl. Ook kunnen zij de Reisplanner Xtra app downloaden. Voor een persoonlijk reisadvies zijn onze servicemedewerkers op het station beschikbaar.

Krachtige impuls in spoor rond Schiphol

ProRail verdubbelt het spoor richting Schiphol over acht kilometer, van twee naar vier sporen. Eind van dit jaar ligt er een nieuw en hoogfrequent spoornetwerk tussen Almere en Schiphol, met ruimte voor meer treinen per uur. Een robuust en betrouwbaar spoor is belangrijk voor de reiziger en voor de bereikbaarheid van de luchthaven

Dit weekend worden er door ProRail op verschillende locaties rondom Schiphol werkzaamheden aan het spoor uitgevoerd, onder andere aan de bovenleiding. Bovendien worden betonnen liggers geplaatst boven het spoor bij Badhoevedorp, bestemd voor de nieuwe A9.

Samenwerking

Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Stadsregio Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Schiphol, NS en ProRail werken samen aan een goede OV-bereikbaarheid van Amsterdam Airport Schiphol nu en in de toekomst. Dit is cruciaal voor de concurrentiepositie van de luchthaven Schiphol en daarmee van belang voor de economie van de metropoolregio Amsterdam en Nederland. Station Schiphol Airport ligt strategisch in het Nederlandse spoornetwerk. Het treinverkeer van en naar Schiphol groeit. Het station telt op dit moment circa 91.000 treinreizigers op een gemiddelde werkdag. Om de toekomstige groei te faciliteren werken de organisaties aan verbetering voor zowel de korte termijn als de (middel)lange termijn. Op korte termijn creëren we meer ruimte op perrons en opgangen, werken we aan verdere verbetering van de reisinformatie en de betrouwbaarheid van het spoorsysteem. Deze maatregelen dragen bij aan het comfort en de kwaliteitsbeleving van de treinreiziger. Voor de langere termijn werken we aan plannen voor de uitbreiding van het OV-knooppunt Schiphol.