Utrecht,
03
februari
2016
|
23:51
Europe/Brussels

Duitse conducteur gewond op station Landgraaf

Een Duitse conducteur in een trein van Deutsche Bahn van Heerlen naar Duitsland is vanavond gewond geraakt na een steekincident.

De verdachte kon geen vervoersbewijs tonen toen de conducteur daar om vroeg. Hierop ontstond een handgemeen, waarbij de conducteur met een scherp voorwerp is gestoken. De Nederlandse machinist van de trein zag het gebeuren en greep in om de dader te kunnen overmeesteren. De conducteur raakte gewond en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

De verdachte kon meteen worden aangehouden door de politie en is ook naar het ziekenhuis gebracht in verband met verwondingen. De Nederlandse machinist is niet gewond en wordt opgevangen. De conducteur wordt momenteel opgevangen door collega’s van Deutsche Bahn.“Bijzonder triest dat dit gebeurt bij iemand die gewoon zijn werk doet en service verleent. Daar hoor je af te blijven”, aldus Marjan Rintel, directievoorzitter NS Reizigers.

Er lijkt een duidelijke relatie met zwartrijden. Dit is vaak de bron voor agressie en de reden dat NS onder andere bezig is met de sluiting van poortjes op stations. Daarnaast is er een aantal extra maatregelen genomen in het sociaal veiligheidsakkoord dat bonden, de politie en NS overeen zijn gekomen.

Het treinverkeer tussen Heerlen en Aachen ondervond enige tijd hinder vanwege politie-onderzoek. Inmiddels is het treinverkeer tussen Heerlen en Herzogenrath weer op gang gekomen.