Utrecht,
01
september
2015
|
10:27
Europe/Brussels

Duizenden nieuwe collega’s gezocht

  • NS zoekt doorlopend nieuwe collega’s
  • Van conducteur of winkelmedewerker tot treinmonteur
  • Start van een speciale wervingscampagne voor hoogopgeleide technici NStechwerk.nl

NS zoekt ook de komende jaren duizenden nieuwe collega’s voor het rijden van treinen, service aan reizigers en het onderhoud van treinen. Ook worden veel engineers, IT’ers, teammanagers en retail-medewerkers gezocht. “Alleen al in 2015 zoeken we over de hele linie 4.500 nieuwe medewerkers en dit zal de komende jaren waarschijnlijk zo blijven. Met name goede, hoogopgeleide technici vinden is nog wel eens lastig. Daarom lanceren we daarvoor vanaf deze week een speciale wervingscampagne,” aldus Zita Odink die bij NS verantwoordelijk is voor de werving van nieuw personeel.

Uiteenlopende functies

Odink: “We hebben veel vacatures voor conducteurs, machinisten, teammanagers en winkelmedewerkers. Maar we zoeken dus ook veel technische collega’s. Uiteenlopend van treinmonteurs en engineers tot IT’ers. Het gaat om functies op alle niveaus, van MBO tot HBO of WO. Stuk voor stuk prachtige functies waarbij je helpt ons land mobiel te houden.”

Nieuwe treinen en IT

Veel vacatures ontstaan door uitstroom, bijvoorbeeld als gevolg van de vergrijzing. De technische vacatures houden daarnaast verband met de komst van nieuwe treinen en het toekomstige onderhoud daarvan. Ook is NS bezig met een grote vernieuwing van de IT. Daarnaast is NS als technische werkgever niet onder alle hoogopgeleide technici even bekend, ondanks de veelheid aan functies. Verder zijn doorlopend nieuwe collega’s (fulltime of in deeltijd) nodig voor in de Kiosk of andere winkels op het station.

Speciale campagne voor technici

Omdat NS als werkgever voor techniekprofessionals nog relatief onbekend is, lanceert NS deze week een speciale campagne gericht op technici: NStechwerk.nl. Een plek vol enthousiaste verhalen van technische NS’ers over hun werk en hun achtergrond. Alle vacatures bij NS of info over werken bij NS in het algemeen is te vinden op www.werkenbijns.nl.