Utrecht,
31
maart
2019
|
14:36
Europe/Brussels

Duizenden reizigers op pad met Boekenweekgeschenk

Op de Boekenweekzondag reisden duizenden treinreizigers op vertoon van het Boekenweekgeschenk Jas van Belofte gratis door heel Nederland. Het is de 18e keer dat NS deze mogelijkheid biedt. Dit jaar gingen voor het eerst zowel de schrijver van het Boekenweekgeschenk, Jan Siebelink, als de schrijver van het Boekenweekessay, Murat Isik, op tournée met de trein. Zij reisden naar Utrecht, Arnhem en Deventer om fans te ontmoeten, handtekeningen te zetten en voor te lezen. Met deze dag is de 84e Boekenweek traditiegetrouw feestelijk afgesloten.

Jan Siebelink vertelt in de trein: "Het doet mij goed om al die blij verraste gezichten van reizigers te zien. We praten over van alles, waaronder hun reis. Zojuist vertelde een reiziger onderweg te zijn naar Velp, mijn geboorteplaats. Vaak zijn er ook kinderen bij en ik hoop natuurlijk dat zij aan het lezen slaan. Daar doen we het voor."

Murat Isik vertelt over de treintournée: "Wat ontzettend mooi en dynamisch om lezers te ontmoeten in de trein. Helaas, is dit ook meteen het einde van de Boekenweek. Een week vol prachtige ontmoetingen en gesprekken."