Utrecht,
23
juni
2023
|
11:47
Europe/Brussels

Duo tentoonstelling NS station Maastricht en Centre Céramique Maastricht

Samenvatting

Het Station als expositieplek? Jazeker! Sinds deze week tref je op Station Maastricht een expositie met foto's van Koen Lenarts (1926 -2009) & Roger Cremers (1972). De foto's maken deel uit van fototentoonstelling De Mix Nederland die in elke provincie georganiseerd wordt. De tentoonstelling ‘Vieren!' in Maastricht is vanaf 15 juli ook te zien bij Centre Céramique.

Oud Limburgs Schuttersfeest, Oler-Grathem

Lenarts’ meeste werk komt uit Midden- en Zuid-Limburg. Hij heeft de folklore van deze provincie in het midden van de jaren vijftig op prachtige wijze vastgelegd. En het grappige is dat veel van die beelden weliswaar gedateerd, maar toch ook nog steeds in zekere zin actueel zijn. Het nieuwe werk van Roger Cremers laat een nieuw tijdsbeeld met een overtuigende blik zien.

OLS Meijel 2022

 

De Mix Nederland ‘Vieren!’ is de Zuid-Limburgse en zesde editie in een serie van twaalf tentoonstellingen van de Mix Nederland, een initiatief van stichting Beeldmix samen met Centre Céramique, NS en ProRail. De Mix Nederland wordt ondersteund door het Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de provincie Limburg. Bij iedere editie wordt historische fotografie gebruikt als bron van inspiratie door de hedendaagse Nederlandse fotografen.

Foto's met werk van twee fotografen die sterk met deze regio verbonden zijn, zijn te zien op het station. We hopen zo veel mensen te interesseren voor deze expositie en tegelijkertijd maken we het station tot een verrassende plek voor reizigers.

Magdalena Piotrowska, NS Regiodirecteur Zuid

De Mix Nederland ‘Vieren!’ is van 15 juli t/m tot en met 15 oktober 2023 te zien in het Centre Céramique en vanaf vrijdag 23 juni t/m 19 augustus 2023 op NS-station Maastricht.