Utrecht,
23
september
2015
|
15:30
Europe/Brussels

#HUP beweegcoupé goed gevuld

Supporter van Bewegen staat gedurende het hele jaar op de vele hardloop- en wandelevenementen die Nederland rijk is. Afgelopen weekend was alle aandacht gevestigd op Zaandam, waar met de Dam tot Dam Wandeltocht en Dam tot Damloop twee grote evenementen in één weekend plaatsvonden.

Dam tot Dam weekend

Zaterdag 19 en zondag 20 september stonden 88.000 deelnemers te popelen om van start te gaan tijdens één van de grootste loopevenementen van Nederland. Waren het zaterdag de wandelaars die centraal stonden, draaide het zondag allemaal om de hardlopers. NS wandelambassadeur WandelBart stond zaterdag zij aan zij met het altijd enthousiaste #HUP-team bij de finish. Hij liet wandelfanaten kennis maken met ‘zijn’ stationswandelingen en nam vervolgens vele wandeltips in ontvangst.

Zondag kende een bijzondere start. Francien Regelink, oprichtster van hardloopblog van het jaar Girlslove2run, kreeg een eigen coupe om mee naar de start in Amsterdam te reizen. Uiteraard nam Francien hier niet als enige in plaats. Alle lezers en sportievelingen die haar blog volgen werden uitgenodigd om met haar mee af te reizen. Zo bevatte deze trein een uniek aangeklede beweegcoupe gevuld met Damlopers. Ook de hardlopers werden na hun knappe prestatie warm ontvangen op en rondom station Zaandam. Met de karakteristieke Zaanse huisjes op de achtergrond konden zowel deelnemers als supporters een foto laten maken waarop hun prestatie vereeuwigd werd. Daarnaast werden hier voor het eerst de nieuwe loopmagazines, die NS in samenwerking met Runner’s World heeft gemaakt, uitgedeeld. Het weekend vervoerde NS met veel plezier ruim 35.000 extra reizigers van en naar de Damloop.

NS Supporter van bewegen

NS moedigt iedereen aan te wandelen of hard te lopen. In 2014 heeft dit invulling gekregen door fysiek aanwezig te zijn bij de talloze hardloop- en wandelevenementen die Nederland rijk is. Hier helpt, informeert en begeleidt een enthousiast #HUP-team sporters en supporters met plezier naar de start of finish van een evenement. In 2015 is deze lijn doorgezet, en ook in 2016 kan men dit team weer verwachten bij een hoop mooie evenementen. Daarnaast biedt NS men op ns.nl/reisjefit ook meer dan 650 mooie wandelingen aan uitgestippeld vanaf NS-stations. Ook de missie van WandelBart, die een jaar lang elke week een Vierdaagse loopt, is hier te volgen. NS is niet voor niets Supporter van bewegen.

Casper Stollman - Merk & Partnerships