Utrecht,
05
juni
2020
|
18:27
Europe/Brussels

Een treinverstoring in coronatijd, hoe zit dat?

We rijden een dienstregeling in nationaal belang. En dat wil zeggen dat we bijna alle treinen weer rijden. Maar wat nou als er ergens een verstoring is? Zoals een seinstoring, werkzaamheden of een defecte bovenleiding? Natuurlijk laten we je dan niet in de kou staan. Maar het gaat wel iets anders dan normaal.

Als er een verstoring is, kijken we meteen naar alternatieven. Dat kan een omreisroute zijn of bussen. Als er een omreisroute is, zie je die in de reisplanner. Maar zien we dat het te druk is, dan geven we een ander reisadvies en vragen we je de reis uit te stellen.

Werkzaamheden

Het kan ook zijn dat we bussen inzetten. Als er werkzaamheden zijn doen we dat sowieso. Helaas is er in bussen ook minder zitgelegenheid. In coronatijd regelen we wat meer bussen dan normaal bij werkzaamheden, om toch te zorgen dat je op je bestemming komt. En we hebben reservebussen, voor als het echt te druk wordt. Let op: ook in de bus is een mondkapje verplicht.

Bij een ongeplande verstoring proberen we zoveel mogelijk bussen te bestellen, maar ook hier is er minder zitgelegenheid. Het kan ook voorkomen dat we je vragen de reis uit te stellen.

We vragen je op het station altijd goed naar onze medewerkers te luisteren, zodat we ervoor kunnen zorgen dat het niet te druk wordt en we nog altijd afstand kunnen houden van elkaar.

Let op: ook in de NS bus is een mondkapje verplicht.

Goed voorbereid op reis

Plan je reis in de reisplanner, check je reis kort voor vertrek en neem mondkapjes mee. Meenemen van fietsen in de trein is tijdelijk niet toegestaan.

Wij vragen alle reizigers om alle landelijke richtlijnen na te leven:

* Draag een mondkapje in het OV* Houd minimaal anderhalve meter afstand van elkaar* Was uw handen regelmatig met water en zeep* Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog, gebruik papieren zakdoekje en schud geen handen* Blijf thuis als u verkoudheidsklachten heeft

En nog steeds geldt: reis alleen als het echt moet en vermijd drukke plaatsen en momenten

#sameNSterker.