Utrecht,
11
januari
2016
|
11:22
Europe/Brussels

Eerbetoon David Bowie: vandaag extra Bowie Coupé

NS rijdt vandaag een extra Bowie Coupé ter nagedachtenis aan David Bowie. Vanochtend werd zijn overlijden bekend. Op deze manier wil NS de fans een passende reis bieden naar het Groninger Museum waar ze het rouwboek kunnen tekenen. In de Bowie Coupé beleven reizigers een 2,5 minuten durende fictieve treinreis door de wereld van David Bowie. Hiervoor krijgen zij een speciale virtual Bowie-bril uitgereikt. De Bowie Coupé vertrek om 13.07 van Amersfoort naar Groningen en stopt onderweg in Zwolle (vertrek 13.47) en Assen (vertrek 14.27). De Bowie Coupé rijdt om 16.16 uur terug vanaf Groningen.

De première van de Virtual Bowie Coupé was afgelopen vrijdag. Oorspronkelijk zou deze alleen in de weekenden van januari rijden. Voor de Virtual Bowie Coupé creëerden virtual reality-artiesten een treinreis die je door meerdere landschappen laat reizen; een combinatie van droom en werkelijkheid waarin verschillende perioden uit het artistieke en muzikale leven van Bowie te herkennen zijn. De reis is geïnspireerd op de ruim 300 objecten uit het David Bowie Archive die tijdens de expositie David Bowie is in het Groninger Museum te zien zijn.

Voor de Virtual Bowie Coupé werkt NS samen met het Groninger Museum, Moodbuilders, VRmaster, Perceptive Minds, V&A en Sennheiser. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De Coupé is gratis toegankelijk voor reizigers met een vervoersbewijs van Zwolle naar Groningen. De Bowie Coupé blijft ook gewoon in de geplande weekenden (16, 17, 23, 24, 30 en 31 januari) rijden.