Utrecht,
15
april
2016
|
13:53
Europe/Brussels

Eerste exemplaren nieuw boek Japin uitgereikt in de trein

In 28 reisverhalen en notities van over de hele wereld beschrijft Arthur Japin in zijn nieuwste boek ‘Goed volk’ een bonte stoet van mensen die hun eigen weg gaan. Voor Japin is er geen betere plek voor de boekpresentatie dan de trein: “Bijzondere mensen in alle rust observeren, aanhoren en leren kennen, dat overkomt me nergens zo vanzelfsprekend als in de trein.” Houd de facebookpagina van NS in de gaten, want daar krijgen de 75 grootste fans van Japin te horen in welke trein ze zich hiervoor op zondag 24 april kunnen melden. Ze krijgen de eerste gesigneerde exemplaren uitgereikt en wonen onderweg Japins lezing bij over de mooiste reisverhalen die hij optekende.

Goed volk

Mensen die hun eigen weg gaan, Arthur Japin, één van de bekendste Nederlandse schrijvers, voert ze niet alleen op in zijn romans, ook in het dagelijks leven kruisen ze zijn pad. In ‘Goed volk’ is daarvan een bonte verzameling bijeengebracht. Hier figureren vorsten en zwervers, politici en koninginnen van de nacht, maar ook schrijvers als Alberto Moravia of Colm Tóibín. Zelfs de moeder van Poetin. In 28 korte reisverhalen en notities van over de hele wereld en door de jaren heen schetst Japin zijn ontmoetingen met enkelingen die hun eenzaamheid tot schitterend gebrek maakten. Goed volk’ verschijnt bij uitgeverij Magonia.

Arthur Japin

Arthur Japin is één van de bekendste Nederlandse schrijvers. Met zijn romans, zoals bijvoorbeeld ‘De zwarte met het witte hart’, ‘Een schitterend gebrek’, ‘De overgave’ en ‘Vaslav’ won hij grote literaire prijzen, waaronder de Libris- en de NS-Publieksprijs. In 2015 verscheen zijn nieuwste roman ‘De gevleugelde’. Japin schrijft ook verhalen, toneelstukken en filmscenario’s.