Utrecht,
02
november
2017
|
13:12
Europe/Brussels

Einde parkeerproblematiek station Driebergen-Zeist in zicht

NS opent energieneutrale parkeergarage met plek voor 600 auto's

Het was er tot voor kort vaak spannend of er plek is en enige stuurmanskunst was soms vereist om je auto in het laatste vrije hoekje te prikken. Maar vanaf 13 november parkeren treinreizigers vlakbij station Driebergen-Zeist met de zekerheid van een parkeerplek. Droog, veilig, makkelijk en dichtbij. NS opent daar namelijk een nieuwe parkeergarage met plek voor 600 auto’s. De huidige tijdelijke P+R langs de A12 sluit op 13 november.

Einde parkeerproblemen bij station

Met de nieuwe parkeergarage komt een eind aan het parkeerprobleem bij het station. De omgeving van station Driebergen-Zeist heeft jaren te maken gehad met een hoge parkeerdruk en onvoldoende ruimte. Om dit op te lossen is gekozen voor een nieuwe overdekte parkeergarage met voldoende, ruime parkeerplaatsen in een veilige garage dichtbij het station. In de omgeving voert gemeente Zeist vergunningparkeren in en zal de gemeente Utrechtse Heuvelrug handhaven op basis van de bestaande wegsleepregeling.

Treinreizigers parkeren straks tegen een gereduceerd tarief in de nieuwe parkeergarage. Om te voorkomen dat automobilisten die nu gratis parkeren voor een verrassing komen te staan, worden zij op allerlei manieren geïnformeerd. Dat gebeurt via sociale media, via de speciale Driebergen-Zeist-app, met tekstkarren, borden en flyers op de tijdelijke P+R.

Duurzaam en gemak

De parkeergarage is qua vorm en materiaalgebruik een bijzonder en opvallend gebouw in het stationsgebied. Bouwbedrijf Aan de Stegge heeft deze parkeergarage binnen 7 maanden gebouwd. Het ontwerp en de uitvoering passen goed in deze groene omgeving met monumentale bomen. Voor de gebruikers biedt de parkeergarage comfort en veiligheid. Daarnaast is deze P+R ook de eerste energieneutrale parkeergarage in Nederland, in het gebruik volledig gevoed door de zonnepanelen op het dak.

Het totale project Stationsgebied Driebergen-Zeist is een samenwerkingsverband van ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincie Utrecht, gemeente Utrechtse Heuvelrug, gemeente Zeist, NS en ProRail. Aannemer BAM bouwt het nieuwe stationsgebied in opdracht van ProRail.