Utrecht,
07
september
2016
|
13:50
Europe/Brussels

Erica Terpstra spreekt audiotour mooiste treinreis in

Erica Terpstra houdt reizigers vanaf woensdag gezelschap in de trein van Almere naar Lelystad. Reizigers riepen dit traject uit tot Mooiste treinreis van Nederland 2016. Daarom spreekt Erica voor NS de audiotour voor deze “treinsafari” in. Nadat je de audiotour-app op je mobiel hebt gedownload is de reislustige Erica je persoonlijke gids. Zij praat je bij over alle hoogtepunten op het gebied van natuur, cultuur en geschiedenis.

Ik heb veel van de wereld mogen zien maar uiteindelijk is er niets zo fijn als thuis komen in mijn mooie Nederland, waar veel te zien en te beleven valt. Nederland is prachtig, kijk maar uit het raam. Ga er dus lekker voor zitten en kijk vooral naar buiten, want er is hier een hele hoop te zien.
Erica Terpstra

Woensdagochtend was de première. In het bijzijn van een conducteur en boswachter, opende Erica de audiotour in de stationshal van Almere. NS deelt de komende weken 20.000 verrekijkers uit onder forenzen, waarmee ze zelf het uitzicht over de grootse polder en natuurgebied Oostvaardersplassen kunnen ontdekken.

De app “NS mooiste tracé audiotour” is te downloaden in de Appstore en Google Play.

In totaal deden 4.394 treinreizigers mee aan de verkiezing. 37% koos voor Almere Centrum – Lelystad Centrum. De spoorlijn Sittard - Maastricht werd 2e met 25% van de stemmen. Haarlem – Zandvoort aan Zee eindigde met 17% op de derde plaats.

Speel audio bestand

play Erica Terpstra Audiotour fragment