Utrecht,
19
oktober
2018
|
16:15
Europe/Brussels

Even doorbijten tijdens werkzaamheden in de herfstvakantie

Extra drukte, aangepast reisadvies en soms bus in plaats van trein

Komende week werkt ProRail op diverse plekken aan het spoor en krijgen veel treinreizigers te maken met een aangepast reisadvies, extra reistijd en extra drukte. Zo zullen meer reizigers gebruik maken van Intercity direct of omreizen via de stations Amsterdam Zuid en Schiphol. Waar mogelijk verlengt NS de treinen, maar veel spitstreinen en Intercity direct rijden al met de maximale lengte.

Extra collega’s op de stations en op perrons helpen daarom om reizigers van informatie te voorzien en zij zorgen voor betere spreiding over de trein. Vanwege de herfstvakantie zijn minder reizigers op weg naar werk of school en is het lastig te voorspellen op welke tijden het precies drukker zal zijn. We houden dit voortdurend in de gaten en houden tussen Woerden en Utrecht extra bussen achter de hand voor tijdens drukke momenten. Wij gaan ons uiterste best doen om de reis zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, maar dat het met pieken extra druk zal zijn valt niet altijd te voorkomen.

Herfstvakantie: plan je reis

Raadpleeg voor je gaat reizen de Reisplanner voor het beste reisadvies en houd rekening met de extra reistijd en extra drukte. Even doorbijten dus, dan heeft de maandagmorgen na de vakantie in elk geval één voordeel: deze werkzaamheden hebben we weer gehad.