Utrecht,
07
juli
2023
|
09:30
Europe/Brussels

Express Yourself in de Roze Maandag Express van Amsterdam naar Tilburg

Madonna zei het al: ‘Don’t go for second best, baby. Put your love tot he test’. En de Roze Maandag Express doet de rest. Express Yourself in de Roze Maandag Express. NS rijdt All Inclusive naar Roze Maandag in Tilburg. Op de dag waarop gelijkwaardigheid, inclusie en acceptatie wordt gevierd in Tilburg tijdens de grootste kermis van de Benelux, brengt de Roze Maandag Express de eerste bezoekers vanuit Amsterdam rechtstreeks -via Utrecht en Den Bosch- naar Tilburg. Roze Maandag is op 24 juli. Dragqueen-machinist Ruxy Bonaparte rijdt de passagiers naar Tilburg.

Zangeres Sieneke fluit de trein weg op Amsterdam Centraal en gaat voorop in de trein die bol staat van muziek, feest en lekkernijen. Zo’n 300 dragqueens, prijswinnaars, NS’ers en andere gasten kunnen dansen op de feestdeuntjes van de Weekend Club, eten en zien hoe All Inclusive onze medewerkers zijn. Want voor NS is gelijkwaardigheid en acceptatie niet iets dat je alleen moet prediken, maar ook iets dat je moet doen.

Samuel Bottollier Depois

“NS stimuleert je echt om jezelf te zijn op de werkvloer”, zegt Samuel Bottollier-Dépois. Hij is net 19 en machinist in opleiding bij NS en ROC van Amsterdam. Hij gaat dit jaar mee in de Roze Maandag Express, net als 50 andere NS'ers. “Je ziet ook heel veel diverse collega’s op de werkvloer, zo leuk!” Zelf had Samuel ook wel een vooroordeel. “Ik dacht echt dat machinisten echte mannetjes waren. Maar dat is echt niet zo. Het gaat er onderling heel veel over dat je jezelf kan zijn bij NS. We zijn allemaal collega’s en we hebben allemaal hetzelfde uniform.”

Het werk vindt Samuel “fantastisch”. “Als ik in de ochtend m’n uniform aantrek, dan denk ik al: ‘kicken!’. En als ik dan de deur van de treincabine open doe, dan heb ik echt een ‘ik mag weer’ gevoel. De afwisseling tussen het verantwoordelijk zijn voor zo’n grote machine en de interactie met reizigers is echt leuk. Naast het mooie uitzicht natuurlijk.

Ruxy Bonaparte

Dienstregeling
De Roze Maandag Express vertrekt op maandag 24 juli om 11.41 uur vanaf spoor 5B op Amsterdam Centraal. De trein komt om 13.03 aan in Tilburg op spoor 3.

Vertrek Amsterdam: 11.41 uur, spoor 5B
Vertrek Utrecht: 12:07 uur, spoor 18
Vertrek Den Bosch: 12:48 uur, spoor 7
Aankomst Tilburg: 13:03, Spoor 3

VIP Pink Room
In de Roze Maandag Express is een speciale VIP-ruimte, de Pink Room. Hier worden prijswinnaars getrakteerd op verschillende lekkernijen en gaan ze 1e klas mee naar Tilburg. Daarna zijn ze VIP-gast op Roze Maandag en krijgen ze twee gratis kaartjes voor attracties en toegang tot de VIP-opening van Roze Maandag in de Bierhal. NS geeft vanaf maandag (VIP-)tickets weg voor de Roze Maandag Express via Facebook en Instagram.

De hele rit is live te volgen op radio en tv via Kermis FM en OUTtv.

download

Pride Walk
Na aankomst gaat het feest verder op station Tilburg. Terwijl een dj lekkere beats draait op het voorplein, kan iedereen op de foto met de dragqueens die aanwezig zijn. De Albert Heijn to go wordt omgetoverd tot Albert Heijn To Gay en station Tilburg krijgt roze en regenboog kleuren. Rond 13.15 uur vertrekt de Pride Walk vanaf het station richting het kermisterrein voor de opening van Roze Maandag.

Extra treinen
NS rijdt tijdens de kermis extra treinen. In de avond en in het weekend rijden er extra Sprinters tussen Dordrecht - Tilburg, Tilburg - Nijmegen en Tilburg - Eindhoven - Weert. Daarnaast worden de treinen in het weekend verlengd.

Op Roze Maandag zet NS nachttreinen in. Dit zijn de vertrektijden: Tilburg – Breda – Dordrecht – Rotterdam Centraal: vertrek uit Tilburg om 01.57 uur en 02.57uur. 
Tilburg – Eindhoven: vertrek uit Tilburg om 01.30 uur en 02.25 uur.