Utrecht,
02
september
2022
|
09:13
Europe/Brussels

F1-weekend van start: NS rijdt uitzonderlijke dienstregeling

met inzet van ruim 300 extra collega's

Samenvatting

Update zondag 4 september 13.30

Vanmorgen liep goed. Collega Sabine Ramp laat weten: “Het gaat super op deze derde F1 dag. De samenwerking met collega’s is fijn en alles verloopt soepel.” Tienduizenden reizigers zijn inmiddels in Zandvoort om van de wedstrijd te genieten. 

Fans komen niet alleen uit Nederland, maar ook van over de grens. Bjorn Ostendorf (Duitsland) “We hebben geweldige reis met de trein naar Zandvoort achter de rug, een hele beleving en een fantastische ervaring om mee te maken. We zijn vanuit Duitsland afgereisd naar Zandvoort om dit feestje mee te maken.”

Update zondag 4 september 9.30 uur

Afgelopen twee dagen zijn er tienduizenden reizigers met de trein van en naar Zandvoort gekomen. Vanmiddag om 15.00 uur start de Formule 1 race op Zandvoort en ontvangen we nog meer enthousiaste fans in de trein. Vanmorgen vanaf 7.15 uur kwamen de eerste bezoekers van de Grand Prix aan op Amsterdam Centraal om de trein naar Zandvoort te pakken. “De sfeer is goed en het loopt prima door,” aldus een reiziger. 

Net als afgelopen dagen vertrekt er ook vandaag vanaf 8.00 uur 's morgens iedere 5 minuten een trein op maximale lengte van Amsterdam naar Zandvoort en weer terug. Reizigers moeten rekening houden met grote drukte in de treinen en op de stations.

Update zaterdag 3 september 19.00 uur

De eerste racefans zijn na de kwalificatie van vandaag weer onderweg naar huis. De sfeer is goed en de mensen zijn blij. Het is druk, maar het loopt goed door. Iedere 5 minuten vertrekt er een trein op maximale lengte die voorzien is van brede deuren zodat reizigers snel kunnen in- en uitstappen. Zo kunnen er zo’n 10.000 racefans per uur met de trein van Zandvoort naar Amsterdam gebracht worden.

Het treinverkeer lag vanmiddag rond 14.30 uur korte tijd stil tussen Amsterdam en Haarlem omdat er een bus tegen een spoorviaduct in Haarlem was aangereden. ProRail heeft extra mensen ingezet waardoor het probleem snel kon worden opgelost. Na ongeveer een halfuur werd de brug weer vrijgegeven en kon het treinverkeer weer worden opgestart. Gelukkig waren de racefans al op het circuit, waar de kwalificatie om 15.00 uur van start ging.

Update zaterdag 3 september 13.30 uur
Vanochtend reisden weer tienduizenden racefans met de trein naar Zandvoort. Inmiddels hebben de meesten het circuit bereikt om de de kwalificatie te bekijken. De sfeer op alle stations en in de treinen was goed, iedereen heeft zin in een mooie dag. 

NS-collega Gusta is vandaag op het station in Zandvoort om al die racefans van informatie te voorzien en geniet ervan:"Hele hordes mensen komen Zandvoort binnen. Ze zijn waar dan ook in Nederland positief in de trein gestapt en ze komen er enthousiast uit. Dit is een super leuke dag."

Update zaterdag 3 september 09.30 uur
Ook vandaag rijden we vanaf 08.00 uur weer 12 treinen per uur om de tienduizenden fans naar Zandvoort te brengen. De eerste racefans zijn inmiddels op het station aangekomen. We blikken terug op een goede eerste dag. "Vrolijk, positief en leuk", zegt een NS-collega. "Een hele fijne dag zowel voor collega´s onder elkaar als met de reizigers. Echt een feestje om te werken!"

Reizigers die op pad gaan moeten ook vandaag rekening houden met grote drukte in de treinen en op de stations. Vorig jaar mocht het evenement met slechts tweederde van het aantal bezoekers doorgaan vanwege de toen geldende coronamaatregelen. Dit jaar zijn alle bezoekers welkom. Dit betekent nog meer treinreizigers richting het evenement.  

Om lange rijen bij de kaartautomaten te beperken, raden we reizigers aan vooraf online het NS Dutch Grand Prix (DGP) Retour aan te schaffen of om vooraf hun saldo op te laden. 

Update vrijdag 2 september 19.30 uur
Na de tweede vrije training van de Formule 1 is de stroom bezoekers die onderweg zijn naar huis al snel op gang gekomen. Met 12 treinen per uur worden er zo'n 10.000 fans per uur terug naar Haarlem en Amsterdam gebracht. Dit gaat in een vrolijke en gemoedelijke sfeer. Ongeveer een vijfde van de reizigers stapt uit of over in Haarlem, de rest gaat naar Amsterdam. 

De Kiosk op het perron van station Zandvoort aan Zee draait op volle toeren. “De omzet gaat wel een keer of acht over de kop op zo'n dag als vandaag”, zegt een van de medewerkers. “Vooral water en frisdranken verkopen goed, want het is warm. Maar ook de saucijzenbroodjes zijn niet aan te slepen.”

Update  vrijdag 2 september 13.30 uur

De meeste racefans die met de trein naar Zandvoort zijn gekomen, zijn ondertussen op het circuit om de vrije training mee te maken. De stroom kwam vanmorgen al vroeg op gang en de stemming was heel feestelijk. Vanaf 8.00 uur rijden wij 12 treinen per uur om tienduizenden fans snel en veilig naar Zandvoort te brengen.

De racefans kregen een warm welkom op het station van enthousiaste NS-collega's die hen de weg wezen naar het circuit. Vele zijn op de foto gegaan met Stig als een leuke herinnering aan deze eerste racedag.

Update vrijdag 2 september 9.30 uur

NS rijdt het hele Formule 1-weekend 12 treinen per uur/per richting tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort. Dit betekent iedere 5 minuten een trein. Zo kunnen we 10.000 reizigers per uur naar de F1 brengen. Ruim 300 extra collega's per dag helpen alle racefans dit weekend op weg naar het circuit en 's avonds weer naar huis.

Sinds gisteren zijn de stations langs het traject voorzien van looproutes in Formule 1-stijl en zijn de Sprinters, die het hele weekend op maximale lengte heen en weer rijden, richting Amsterdam en Zandvoort gebracht. 

Rond 7.00 uur vanmorgen arriveerden de eerste enthousiaste racefans op Amsterdam Centraal. Sinds 8.00 uur komt de stroom met reizigers goed op gang en rijden alle 12 treinen per uur. De sfeer is feestelijk.

Op station Amsterdam Centraal geven extra collega's racefans gedoseerd toegang tot het perron, zodat de treinen veilig en snel kunnen vertrekken. Er wordt ruimte vrijgehouden voor fans die op de tussengelegen station instappen. Zo brengen we iedereen snel en veilig naar Zandvoort.Reisadvies Amsterdam - Zandvoort 

Reizigers moeten rekening houden met grote drukte in de treinen en op de stations. Vorig jaar mocht het evenement met slechts tweederde van het aantal bezoekers doorgaan vanwege de toen geldende coronamaatregelen. Dit jaar zijn alle bezoekers welkom. Dit betekent nog meer treinreizigers richting het evenement.  

Om lange rijen bij de kaartautomaten te beperken, raden we reizigers aan vooraf online het NS Dutch Grand Prix (DGP) Retour aan te schaffen of om vooraf hun saldo op te laden. 

Vanwege de grote drukte kunnen reizigers tijdens het Formule 1-weekend tot 14.00 uur geen fietsen meenemen in de treinen richting Amsterdam. Tussen Amsterdam en Zandvoort geldt dit voor de gehele dag. Alle informatie en adviezen staan op een speciale webpagina

download
download