Utrecht,
09
september
2016
|
15:06
Europe/Brussels

Feest in de trein en op het station om nieuwe stations in Brabant te vieren

download
trailer-30s-compleet-3-hd.mp4

Gisteren was de officiële opening van station Breda een mooi feest! Op station Breda blijft het echter nog even feest en dat bereidt zich op zaterdag uit naar de andere grote stations in Brabant. Dat is niet zonder reden. Provincie Noord-Brabant en de 5 grote gemeenten zijn het eens: 'OV in Brabant is namelijk volop in beweging en dat mag gevierd worden met onze reizigers'. ProRail en NS ondersteunen daar graag bij.

Op dit moment zijn en worden de Brabantse grote stations in Breda, Tilburg, Eindhoven, ’s-Hertogenbosch en Helmond ingrijpend vernieuwd. Station Breda, Helmond en ’s-Hertogenbosch zijn gereed en de werkzaamheden aan de stations in Tilburg en Eindhoven vorderen in rap tempo.

De stations en de directe omgeving zijn daarmee flink vernieuwd zodat ze weer voldoen aan de wensen van de reiziger van nu en de toekomst. De stations en de spoorzones In Brabant zijn klaar voor de toekomst!

Om dat te vieren worden reizigers op zaterdag 10 september tussen 9.30 en 16.00 uur verrast met optredens. Op de stations en in de treinen op de verbindingen tussen Breda – Tilburg – Eindhoven – ’s-Hertogenbosch – Helmond zijn verrassende acts te zien van onder andere breakdancers, jonge muzikanten en een sneltekenaar. Op de ‘feesttreinen’ reizen ook enkele bestuurders van de provincie, gemeenten, NS en ProRail mee om traktaties aan de reizigers uit te delen.

De eerste feesttrein met acts en bestuurders volgen de onderstaande route, maar gedurende de hele dag kunnen reizigers op het station of in de trein verrast worden door optredens.

09.51 uur Vertrek vanuit Breda richting Helmond

10.49 uur Vertrek vanaf Helmond richting Eindhoven

11.01 uur Vertrek vanaf Eindhoven richting ‘s-Hertogenbosch

11.20 uur Aankomst vanaf ’s-Hertogenbosch richting Breda

Op deze zaterdag zijn er op en in de omgeving van de stations ook allerlei activiteiten. Zo organiseren de vijf steden VERS. VERS is een nieuw en innovatief food-event dat simultaan plaats vindt in de spoorzones van de 5 steden. Met de nadruk op 3 foodtracks, namelijk gallery (art of food), market (enjoy food) en academy (food for thought).

VERS is een nieuw Brabants podium voor ‘foodies’, voor zowel makers als gebruikers. Breda viert de opening van het nieuwe station. In Tilburg kun je vanwege openmonumentendag de Polygonale Loods bezoeken en in Eindhoven het stationsgebouw. Daarnaast is in het Eindhovense station ook een deel van de expositie 150 jaar spoor in Eindhoven te zien.