Utrecht,
24
juni
2020
|
22:14
Europe/Brussels

Fiets weer welkom in de trein vanaf 1 juli

Samenvatting

Vanaf 1 juli is de fiets weer welkom in de trein. Wel vraagt NS, om drukte te voorkomen, om deze vooraf aan te melden. Reizigers krijgen dan voor vertrek te zien in welke NS-trein er nog voldoende plek is voor hun fiets. Het kopen van een fietskaartje en het aanmelden van de fiets doen reizigers via de app en de website van NS. In de zomermaanden juli en augustus zijn fietsen de hele dag welkom, dus niet alleen tijdens de daluren. Wel geldt het advies voor alle reizigers om zoveel mogelijk buiten de spits te reizen.

NS is heel blij dat reizigers vanaf 1 juli de trein weer kunnen gebruiken voor vakantie of een dagje uit. Wel blijft het advies aan reizigers om drukte zoveel mogelijk te vermijden. Met teveel fietsen in één trein, is het voor reizigers lastig om voldoende afstand te bewaren. Vooral in Intercity’s is de ruimte voor fietsen beperkt. Met de aanmeldservice helpt NS reizigers een handje om vooraf te weten dat er voldoende plek is voor je fiets. Met de vakantie in aantocht en veel mensen die er in eigen land op uit willen, kan op deze manier de fiets toch op een verantwoorde manier worden meegenomen in de trein.

Het in korte tijd ontwikkelen en testen van de service is een monsterklus. Technici en ontwikkelaars van NS werken de komende dagen met man en macht om dit mogelijk te maken. NS houdt er rekening mee ook na 1 juli nog enige tijd nodig te hebben om de werking van de service verder te verfijnen.