Utrecht,
15
juni
2022
|
17:10
Europe/Brussels

Fijn vertoeven in hernieuwde wachtruimte Station Zwolle

Een kopje Café Latte, een lekker broodje en wegdromen bij een gedicht: het kan in de hernieuwde wachtruimte in het stationsgebouw van Zwolle. Woensdagochtend 15 juni openden burgemeester Peter Snijders, Maarten Haverkamp (NS regiodirecteur Noord Oost) en Astrid Bunt (Directeur Stations van ProRail) deze wachtruimte met het aansnijden van een taart en de onthulling van het gedicht van Hedwig Selles.

Station Zwolle vormt de toegang tot de Zwolse Spoorzone en tegelijk is het de poort naar de rest van Nederland en verder. De nieuwe wachtruimte is onderdeel van het stationsgebouw en verbonden aan het groene voorplein. In het afgelopen jaar is de ruimte opnieuw geschilderd, heringericht en voorzien van reisinformatie. “Een belangrijk gebouw dus voor Zwollenaren en bezoekers aan deze prachtige stad of mensen die er werken,” aldus Astrid Bunt van ProRail. “Het is prominent en daar hoort een prettig en verrassend verblijf bij.”

Maarten Haverkamp is ook blij met de nieuwe wachtruimte. “Het stationsgebouw krijgt met deze ruimte haar oude functie terug als prettige plek om even te wachten. Het is een stap op weg naar de creatieve en levendige plek die de Zwolse Spoorzone steeds meer gaat worden.” 

Gedicht over wachtende reiziger

Nieuw is de speciale plek voor een wisselgedicht. Het eerste gedicht is geschreven door dichteres Hedwig Selles en gaat over de wachtende reiziger. Hedwig Selles is cultuurwetenschapper en schrijver en woont in Zwolle. Over het gedicht in de stationshal zegt zij: “Na ieder afscheid is er een moment waarop je even op jezelf wordt teruggeworpen en je je een enigszins verloren kunt voelen. De plek waar dit afscheid plaatsvindt, kan je op zo’n moment troost bieden. Ik wens reizigers en achterblijvers dat de nieuwe stationshal deze omarmende functie kan vervullen.”