Utrecht,
28
september
2017
|
14:00
Europe/Brussels

Filemon Wesselink toont 'girlpower' in mini-museum station Zwolle

Van 28 september tot en met 22 oktober is het Museum van Filemon te bezoeken in een speciaal omgebouwde wachtruimte op perron 3/5 van station Zwolle. In dit mini-museum zijn bijzondere objecten te zien uit het Tropenmuseum, het Afrika Museum en het Museum Volkenkunde.

Museum van Filemon

In het museum van Filemon neemt hij je mee naar het wereldwijde beeld van vruchtbaarheid. Zijn oog viel op ‘rare’ dingen zoals hij het zelf aangeeft: “Rare dingen zijn altijd leuk!”. De collectie van Filemon die te zien is op het perron bevat een flinke portie ‘girlpower’ met beelden van vrouwen en vruchtbaarheidssymbolen van over de hele wereld.

Het Museum reist door….

Filemon Wesselink is niet de enige die zijn favoriete objecten heeft uitgekozen uit de enorme collectie van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. Floortje Dessing, Kenny B en Soufiane Touzani gingen hem al voor en openden hun eigen mini-museum op station Leiden, Arnhem en Utrecht. Na Zwolle reist het MUSEUM VAN nog verder om te eindigen in het Tropenmusuem Amsterdam met het Museum van Yvette van Boven.

Kijk voor meer info…..

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Nationaal Museum Van Wereldculturen: www.museumvan.nl of luister naar de audiotour via instagram @museumvan.

Foto Filemon: Sacha de Boer

 

Verborgen schatten

Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen (Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde) beheert een collectie van ruim 375.000 objecten en gebruiksvoorwerpen vanuit de hele wereld. Het grootste gedeelte van deze collectie ligt opgeslagen in het depot, en dat vinden de musea zonde. Met dit project wil het NMVW, samen met de deelnemers van de BankGiro Loterij, ProRail en NS deze verborgen schatten niet alleen openbaar maken, maar ook naar het publiek toe brengen. De bezoekers krijgen een inkijkje in de wereldwijde culturele verschillen en overeenkomsten. Want op verschillen na, zijn we allemaal hetzelfde. De verhalen bij de objecten zijn te volgen via een Instagram-tour (@museumvan). Alle mini musea zijn daarnaast te volgen via video in het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde.