Utrecht,
09
februari
2016
|
07:15
Europe/Brussels

Flinke groei internationale treinreizigers Duitsland

Goed nieuws is altijd extra goed nieuws als iemand anders het brengt: in dit geval de collega’s van Deutsche Bahn. Vorige week bracht onze partner in Duitsland een mooi overzicht uit van de resultaten over 2015 over het ‘Fernverkehr’ ofwel de internationale treinverbindingen. Vooral naar Nederland groeit het internationaal treinverkeer vanuit Duitsland flink door.

Plus 7 procent
Deutsche Bahn telde in 2015 meer dan 2,3 miljoen reizigers op de twee internationale treinverbindingen naar Nederland (ICE naar Frankfurt en Intercity Berlijn), zeven procent méér dan in 2014. Dit is een vierde reizigersrecord op rij. Sinds de start van ICE in november 2000 zijn daarmee totaal bijna 17 miljoen reizigers vervoerd. NS International en Deutsche Bahn tellen hier altijd het aantal grenspassages, dus reizigers die ook echt de grens overgaan. Vooral de Intercity naar Berlijn is in beide landen ook een belangrijke binnenlandse trein, deze reizigers tellen we hier nog niet eens mee.

'Deutsche Bahn meldt dat hun internationale treinverkeer stijgt naar zowel Frankrijk als België. Maar van- en naar Nederland is de groei het hoogst' meldt marketeer Hendrieke Dolmans van NS International. ‘Blijkbaar bieden we een goed product, de tevredenheidscijfers zijn best hoog: maar liefst 86% van de reizigers geeft hiervoor een 7 of hoger, voor Intercity Berlijn is dit zelfs een percentage van 90%'.

ICE is en blijft voor NS dan ook een belangrijke treinverbinding. NS heeft de ambitie om de samenwerking met Deutsche Bahn door te zetten tot in ieder geval 2025. NS International bezit zelf drie ICE-treinstellen die het dagelijks inzet op de treinverbinding tussen Amsterdam en Frankfurt.

Mobiel ticket
De invoering van het mobiele ticket in de loop van 2015 heeft positief bijgedragen aan de klanttevredenheidscijfers; reizigers hoeven geen homeprint meer te maken van een online geboekt ticket, maar kunnen deze gewoon tonen vanuit hun Smartphone. Installatie van de NS International App en dan boeken via de website volstaat.

Het originele persbericht van Deutsche Bahn vind je hier


In november 2015 bestond ICE International 15 jaar. Een goed moment om in Keulen te testen of Duitsers te verleiden zijn tot een dagje Amsterdam: