Utrecht,
04
september
2023
|
08:43
Europe/Brussels

Foto's Wiesje Peels en Martien Coppens op Station Tilburg

Samenvatting

Op 1 september opende in Tilburg de fototentoonstelling De Mix Nederland ‘Aarde’ met fotografie van Martien Coppens (1908-1986) & Wiesje Peels (1975). Het bijzondere aan deze tentoonstelling is dat deze niet alleen op de universiteitscampus te zien is, maar ook op Station Tilburg. Het nieuwe werk van Wiesje Peels in combinatie met het prachtige werk van Martien Coppens neemt je mee in een Noord-Brabants avontuur dat De Mix Nederland ‘Aarde’ heet. 

De Mix Nederland ‘Aarde’ is de Noord-Brabantse en achtste editie uit de serie van twaalf tentoonstellingen van de Mix Nederland, een initiatief van stichting Beeldmix samen met de Brabant-Collectie, Tilburg University, NS en ProRail. De Mix Nederland wordt ondersteund door het Mondriaan Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds. Bij iedere editie wordt historische fotografie gebruikt als bron van inspiratie voor hedendaagse Nederlandse fotografen. 

“Ik ben erg trots dat de fototentoonstelling met werk van Wiesje Peels en Martien Coppens te zien is op Station Tilburg. Het is een aangename verrassing voor reizigers en we hopen dat de expositie op het station hen ook naar Universiteit Tilburg brengt om daar het andere deel te bekijken.” Magdalena Piotrowska, NS Regiodirecteur Zuid. 

‘Staand op de schouders van onze voorgangers, kijkend met de blik naar het heden om deze te vangen voor de toekomst’, Pia van Kroonenburgh, Bibliothecaris Brabant-Collectie/Tilburg University.

De Mix Nederland ‘Aarde’ met Martien Coppens (1908-1986) & Wiesje Peels (1975) is vanaf 1 september t/m 31 oktober 2023 te zien en is vrij te bezichtigen op station Tilburg en op de universiteitscampus van Tilburg University: Esplanade & Cobbenhagen gebouw. 
Zie ook: www.brabantcollectie.nl en www.beeldmix.nl