Utrecht,
07
juli
2020
|
12:59
Europe/Brussels

Ga toch dat dak op!

Samenvatting

Dat reizigers hun auto kunnen parkeren in de parkeergarage op station Zutphen is logisch. Dat studenten van Aventus hun diploma op het dak van diezelfde parkeergarage krijgen is bijzonder. Toch gebeurde het. Maandagavond 6 juli kregen zo’n 45 mbo-studenten van de opleiding Fashion, Ruimtelijke Vormgeving en Interieuradvies hun welverdiende papiertje. Door de covid-maatregelen kon de diploma-uitreiking niet op de normale manier plaatsvinden. Maar zo’n mijlpaal moet natuurlijk groots gevierd worden. We hebben de studenten de afgelopen tijd enorm gemist in de trein en op het station en werkten natuurlijk graag mee om deze dag voor hen onvergetelijk te maken.

Voor NS was het de eerste keer dat er zo’n evenement plaatsvond op het dak van een parkeergarage bij een station. De garage, die beheerd wordt door Q-Park, was op het dak omgetoverd tot een drive-in bioscoop, compleet met megascherm en rode loper naar het podium. Terwijl de familie vanuit de auto toekeek, kreeg elke student een persoonlijk woordje, filmpje en een glas champagne. Uiteraard mochten bloemen niet ontbreken en kreeg elke student van NS een zonnebloem. Voor twee studenten die cum laude geslaagd waren, hadden we ook nog een extraatje. Een unieke, vanuit oud treinmateriaal gemaakte, tas.

Aankomende woensdag is de beurt aan nog eens 45 studenten. Ook zij krijgen hun diploma op het dak van de parkeergarage. Voor hen hieronder alvast een voorproefje hoe dat zal zijn.