Utrecht,
20
september
2018
|
10:42
Europe/Brussels

Gedachten bij slachtoffers Oss

Alle collega's bij NS zijn aangeslagen na het zware ongeluk vanmorgen tussen een bakfiets en een trein waardoor vier kinderen om het leven kwamen.

Vanmorgen rond 08.30 uur is bij een bewaakte spoorwegovergang in Oss een ongeluk gebeurd tussen een elekrische bakfiets en een trein (Sprinter van het type Flirt). Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers, hun nabestaanden, gewonden, reizigers en onze collega’s die hierbij betrokken zijn. De reizigers zijn opgevangen en met een andere trein naar station Oss gebracht. We vangen onze collega’s op en bieden alle hulp en steun die nodig is.

Marjan Rintel (Raad van Bestuur) is in Oss om steun te geven aan collega's en betrokkenen. De betrokken machinist en conducteur zijn opgevangen in Den Bosch. Beiden zijn goed aanspreekbaar, hoewel het ongeluk natuurlijk enorme impact heeft. Ze krijgen professionele ondersteuning.

Roger van Boxtel is in verband met dit ongeval eerder terug gekomen uit Berlijn, waar hij aanwezig was bij een internationale trein beurs. Vandaag bezoekt hij collega's in Den Bosch. De vlag op het NS-kantoor in Utrecht hangt halfstok.

Informatienummer treinreizigers

NS heeft een informatielijn geopend, speciaal voor vragen van reizigers die in de trein zaten en behoefte hebben aan nazorg. Zij kunnen contact opnemen met NS via: 0800-6677888. Voor andere vragen, adviseren wij contact op te nemen met de politie of slachtofferhulp.

Deze informatielijn is inmiddels gesloten. Reizigers met vragen kunnen nu contact opnemen met NS via: 030-7515155