Utrecht,
07
november
2016
|
08:54
Europe/Brussels

Geen abonnementskosten meer voor OV-fiets

NS wil het reizen met het openbaar vervoer zo makkelijk mogelijk maken voor haar reizigers en gaat daarom per 1 januari geen abonnementskosten meer vragen voor de OV-fiets. Uit onderzoek onder reizigers blijkt namelijk dat het afsluiten van een abonnement voor 10,- euro per jaar een drempel opwerpt om de OV-fiets te gebruiken. Om dit te kunnen realiseren gaat de prijs per OV-fiets rit van 3,35 euro naar 3,85 euro.

Voor het overgrote deel van de reizigers (meer dan 90%) levert de introductie van ‘alleen betalen per OV-fiets rit’ voordeel op. Zij betalen minder dan wanneer zij een OV-fietsabonnement en de OV-fiets ritten betalen. Het omslagpunt ligt bij reizigers die meer dan 20 ritten per jaar doen. Voor deze kleine groep vaste klanten gaat NS iets extra’s doen.

NS wil met ‘alleen betalen per OV-fiets rit’ de toegang tot OV-fiets eenvoudiger maken en het gebruik van OV-fiets vergroten. Reizigers hebben voor gebruik van OV-fiets een persoonlijke OV-chipkaart nodig en hoeven zich alleen nog aan te melden voor OV-fiets. Klanten met een persoonlijke OV-chipkaart kunnen dit eenvoudig doen via MijnNS op ns.nl.

De overgang naar ‘alleen betalen per OV fiets rit’ levert NS geen financieel voordeel op: voor NS weegt echter het belang om reizigers makkelijker toegang tot het OV te geven zwaarder.