Utrecht,
30
december
2020
|
10:01
Europe/Brussels

Geen loonkloof bij NS

Mannelijke en vrouwelijke NS-medewerkers ontvangen een gelijke beloning voor gelijk werk. Dit blijkt uit onderzoek van de afdeling People Analytics van NS, waarvan de uitkomsten zijn geverifieerd door HR-adviesbureau Focus Orange. Er is geen sprake van een loonkloof tussen mannen en vrouwen.

In het onderzoek zijn verschillende elementen meegenomen om te toetsen of deze effect hebben op de beloning. Denk hierbij aan leeftijd, contractsoort, deeltijdfactor, wel of geen managementfunctie, cao-type, beoordeling en geslacht.

Anneke de Vries, lid Raad van Bestuur NS: “Met diverse teams behaal je betere bedrijfsresultaten. Tegelijkertijd waarborgen we de gelijkheid op het gebied van beloningen. Het gaat om wat je doet en de beloning die daarbij hoort.”

NS is een organisatie van en voor iedereen. De functie en werkervaring van een medewerker staan centraal, daarom zijn de meeste functies bij NS onderverdeeld in vaste salarisschalen.We blijven eventuele beloningsverschillen monitoren, daarom herhalen we dit onderzoek elk jaar.