Utrecht,
15
oktober
2019
|
17:03
Europe/Brussels

Geen treinen Eindhoven-Boxtel van 17 t/m 20 oktober

Samenvatting
  • donderdag 17 en vrijdag 18 oktober bussen tussen Eindhoven en Boxtel
  • zaterdag 19 en zondag 20 oktober bussen tussen Eindhoven en Tilburg Universiteit en Eindhoven en ’s-Hertogenbosch
  • bezoekers openingsweekend Dutch Design Week uit noordelijke richting reizen per bus naar Eindhoven en vervolgens naar Strijp-S

Uitgebreide werkzaamheden bij Boxtel

ProRail gaat van 17 tot en met 20 oktober bij Boxtel een aantal wissels verwijderen die in de praktijk niet worden gebruikt. Dat scheelt vernieuwings- en onderhoudskosten en bovendien worden zo onnodige wisselstoringen voorkomen. Ook worden enkele wissels vernieuwd en vinden daarnaast in het weekend tussen Eindhoven en Den Bosch / Tilburg ook reguliere onderhoudswerkzaamheden plaats. Verder past ProRail op station Strijp S de perronhoogte aan, zodat er op alle perrons een gelijkvloerse instap is. Door al deze werkzaamheden met elkaar te combineren wordt de treinvrije periode optimaal benut.

Gevolgen treinverkeer

Van donderdag 17 tot en met zondag 20 oktober rijden er daarom bussen in plaats van treinen tussen Eindhoven en Boxtel. De inzet van bussen wordt uitgebreid op zaterdag 19 en zondag 20 oktober. Dan is er geen treinverkeer mogelijk tussen Eindhoven en ’s-Hertogenbosch en Eindhoven en Tilburg Universiteit. Treinreizigers moeten rekening houden met extra reistijd door vervangend busvervoer. Reizigers kunnen via www.ns.nl of de NS-app zien wat dit betekent voor hun reis.

 

Planning

De werkzaamheden zijn in de herfstvakantie gepland om zo min mogelijk treinreizigers hinder te laten ondervinden. Het is wel vervelend dat het werk samenvalt met het openingsweekend van Dutch Design Week, maar in de ingewikkelde puzzel van het plannen van deze werkzaamheden was dit onvermijdelijk. Bezoekers aan Dutch Design Week kunnen gebruik maken van bussen naar Strijp S.