Utrecht,
31
mei
2021
|
14:59
Europe/Brussels

Update telefoonstoring: vanavond meer treinen, morgen normale dienstregeling

Samenvatting

Op deze pagina houden we je op de hoogte van de telefoonstoring bij de verkeersleiding van ProRail waardoor NS vanmiddag onverwachts geen treinen kon rijden. 

Update: 1 juni
Vanochtend is de dienstregeling normaal opgestart. Er is geen hinder meer van de telefoonstoring van gisteren.

Update: 17:55 uur
Op bijna alle trajecten rijdt NS op dit moment elk half uur een Intercity en Sprinter. We proberen de komende uren waar dat kan meer treinen te laten rijden. Op een aantal trajecten kunnen reizigers vanavond nog hinder ondervinden. We adviseren daarom reizigers om kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen. We verwachten dat iedereen vanavond weer met de trein op plaats van bestemming kan komen. NS verwacht morgen weer een normale dienstregeling te rijden.

Update: 16:30 uur
De telefoonstoring bij ProRail lijkt grotendeels opgelost. Het telefoonnetwerk wordt weer opgestart, waardoor NS sinds 16:00 uur weer stapsgewijs treinen kan laten rijden. Het streven is om op elk traject minimaal één trein per uur te laten rijden. Dat geldt ook voor het internationale treinverkeer. Reizigers ondervinden in elk geval nog heel de avond hinder van de storing. Dat vinden ProRail en NS heel vervelend voor alle reizigers. We adviseren reizigers om de reisplanner kort voor vertrek te raadplegen of voor ander vervoer te kiezen.

Update: 14:30 uur
Door een storing in de telefonie bij de verkeersleiding van ProRail rijden er op dit moment onverwachts geen treinen. In het hele land ondervinden reizigers hier forse hinder van. Het telefoniesysteem is nodig voor de bediening van seinen en wissels en de communicatie tussen verkeersleiding en treinen. 
NS en ProRail is er alles aan gelegen om deze storing zo snel mogelijk te verhelpen voor de reiziger. Hoe lang dit zal duren is nu nog onzeker. We raden reizigers aan om hun reis uit te stellen. Zodra er meer bekend is, zullen wij hierover berichten.