Utrecht,
22
januari
2024
|
19:21
Europe/Brussels

Storing Utrecht Centraal - treinverkeer weer opgestart

Samenvatting

Update 21:00: de storing is verholpen en het treinverkeer wordt weer opgestart. Doordat het treinverkeer ernstig ontregeld is, zullen de rest van de avond niet alle treinen volgens dienstregeling rijden. Houd daarom voor vertrek de reisplanner in de gaten. 

Eerder vandaag was er geen treinverkeer mogelijk van en naar Utrecht Centraal. Dit kwam doordat er rond 17.00 uur een stroomstoring was tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal. Door de kortdurende stroomstoring konden wissels en seinen tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal niet bediend worden. Reizigers werd gevraagd om hun reis uit te stellen. 

Door de storing kwamen er op verschillende plekken treinen stil te staan. NS heeft deze treinen terug naar een station begeleid. 

Reizigers kunnen geld terug vragen
NS wil er graag zijn voor reizigers als het tegenzit en wijst hen op de mogelijkheid om geld terug te krijgen bij vertraging. Als reizigers meer dan een half uur vertraging hebben, krijgen ze de helft van het treinkaartje terug. Bij meer dan een uur vertraging, wordt de volledige ritprijs terugbetaalt. Reizigers kunnen op onze website hun geld terugvragen. 

Op station Utrecht Centraal kunnen gestrande reizigers vanavond bij de Kiosken een gratis kopje koffie of thee krijgen.