Utrecht,
17
januari
2017
|
10:48
Europe/Brussels

Gevolgen treinverkeer door stroomstoring houden aan

Update 16:55 uur: Geleidelijk meer treinen 

Geleidelijk aan rijden er meer treinen. Reizigers kunnen in de avondspits nog hinder ondervinden als gevolg van een aantal grote verstoringen eerder op de dag. Voor de actuele situatie adviseren we u de reisplanner of ns.nl te raadplegen.

Update 15:15 uur: Geld terug bij vertraging 

Reizigers die door de stroomstoring vandaag vertraging ondervinden kunnen de kosten voor hun vervoersbewijs terugkrijgen. Bij vertraging van 30 tot 60 minuten krijgen reizigers 50% van hun vervoersbewijs vergoed. Bij een vertraging van meer dan 60 minuten krijgen reizigers hun vervoersbewijs volledig vergoed. Dit geldt ook voor reizigers met een abonnement of Studentenreisproduct. Kijk voor meer informatie op ns.nl/klantenservice.

Update 14:00 uur

Als gevolg van een stroomstoring bij netbeheerder Liander in de regio Amsterdam, rijden er zeer beperkt treinen van en naar Amsterdam en omgeving. De nasleep van de stroomstoring heeft gedurende de rest van de dag ook gevolgen voor het treinverkeer in de rest van het land. Door de stroomstoring zijn de IT-systemen die het treinverkeer en de personeelsinzet aansturen, ontregeld. Het kost veel tijd om de treindienst weer volgens dienstregeling te rijden omdat we zowel treinen als machinisten en conducteurs weer op de juiste plek moeten krijgen.

Daarnaast heeft het treinverkeer van en naar Utrecht Centraal te maken gehad met de gevolgen van een eerder gemeld verdacht pakket op dat station. Een dergelijke verstoring op meerdere grote knooppunten verspreidt zich als een olievlek over de rest van het land. Het is op dit moment nog onbekend hoe lang de gevolgen merkbaar zijn en hoe groot de impact voor het treinverkeer is op deze middag en tijdens de avondspits.

Op dit moment wordt gewerkt aan verdere uitbreiding van de treindienst. NS adviseert treinreizigers richting Amsterdam, Utrecht en Schiphol de reis uit te stellen. Voor de actuele situatie adviseren we u te kijken op ns.nl of de reisplanner

Eerste bericht

Als gevolg van een stroomstoring bij netbeheerder Liander in de regio Amsterdam, rijden er zeer beperkt treinen van en naar Amsterdam en omgeving. De nasleep van de stroomstoring heeft gedurende de rest van de dag ook gevolgen voor het treinverkeer in de rest van het land.

Door de stroomstoring zijn de IT-systemen die het treinverkeer en de personeelsinzet aansturen, ontregeld. Het kost veel tijd om de treindienst weer volgens dienstregeling te rijden omdat we zowel treinen als machinisten en conducteurs weer op de juiste plek moeten krijgen. Het is op dit moment nog onbekend hoe lang deze gevolgen merkbaar zijn en hoe groot de impact is voor het treinverkeer in Nederland.

NS adviseert treinreizigers richting Amsterdam, Utrecht, Schiphol of Lelystad de reis uit te stellen. Naast de stroomstoring is er hinder door andere verstoringen zoals de ontruiming van Utrecht Centraal door een bommelding. Voor de actuele situatie adviseren we u ns.nl te raadplegen.