Persbericht
Utrecht,
15
oktober
2015
|
10:29
Europe/Brussels

Gewijzigd treinverkeer van Zwolle naar Raalte en Deventer

ProRail vernieuwt station Zwolle. Om deze vernieuwing mogelijk te maken en om dit werk veilig en goed uit te kunnen voeren, vinden er van zaterdag 17 tot en met vrijdag 23 oktober werkzaamheden plaats op station Zwolle.

Gevolgen voor de treinreis
Van zaterdag 17 tot en met vrijdag 23 oktober rijden er geen treinen tussen Zwolle en Raalte. Er rijden NS-bussen in plaats van treinen op dit traject. De extra reistijd is een kwartier tot een half uur.

Van zaterdag 17 tot en met vrijdag 23 oktober vertrekken de Intercity’s vanuit Olst naar Zwolle en vanuit Zwolle naar Deventer op andere tijden dan gebruikelijk. De extra reistijd is een kwartier tot een half uur.

NS adviseert reizigers op deze trajecten om in deze periode hun reis te plannen via de NS-Reisplanner (www.ns.nl). Hier ziet men per dag en per traject wat de gevolgen zijn voor de eigen treinreis.

Geldig vervoerbewijs
Reizigers die gebruik maken van vervangend vervoer met een NS-bus, hebben een geldig NS-vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reist men met de NS-bus net zoals met de trein. Reizigers checken in bij NS bij de start van de reis, ook wanneer de reis start met een NS-bus. Op het station van de eindbestemming wordt dan weer bij NS uitgecheckt.

Plan uw reis
In de NS Reisplanner (www.ns.nl) is vanaf 10 dagen voor de reisdatum de reis te plannen. Kort voor vertrek is hier het meest actuele reisadvies te raadplegen of kijk op de NS-Reisplanner Xtra App