Utrecht,
19
december
2022
|
10:03
Europe/Brussels

Gezocht: baasje van Bubbel de Badeend

Bedroefd baddert Bubbel de Badeend buiten onder het bollendak. Voor het station is hij zijn baasje kwijtgeraakt en verlangt naar een warm bad. En niet alleen Bubbel, maar ook Timo de Toekan, Arie de Aap, Harry de Hamster en Molly het Monster hopen hun baasje snel weer te knuffelen. Tijdens de Week Van De Verloren Knuffel van 19 tot en met 23 december hoopt NS alle knuffels weer met hun baasje te herenigen, zodat zij samen de feestdagen kunnen doorbrengen.

Hoe meer mensen de knuffels zien, hoe groter de kans op een hereniging. Daarom vragen wij op Instagram , Twitter en Facebook aandacht voor de knuffeldieren. Help mee door de foto’s te delen of te reageren onder de berichten op onze social mediakanalen. Een knuffel herkend? Laat het ons en de baasjes of hun ouders dan meteen weten: dan zorgt NS ervoor dat de knuffel voor kerst nog thuis is.

50.000 gevonden voorwerpen
Dit jaar zijn er zo’n 50.000 voorwerpen op de stations of in treinen gevonden. Vorig jaar waren het er ongeveer 40.000. Tijdens de achtste editie van de #WeekVanDeVerlorenKnuffel wil NS reizigers informeren over wat te doen bij verlies van een eigendom. De kans dat een verloren voorwerp weer terugkomt bij de eigenaar is de eerste vijf dagen het grootst. De top vijf verloren voorwerpen van het Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen bestaat uit:

1 Sleutels
2 Tassen en koffers                        
3 Jassen
4 Portemonnees 
5 Earpods, lege cases en koptelefoons

Mini-motor
Dit jaar zijn er tot nu toe ruim 130 knuffels gevonden op de stations of in de treinen. De meest opmerkelijke voorwerpen zijn dit jaar: een mini-motor , een grote hondenbench, een vloerkleed en een grote luidspreker. 

Iets verloren?
Als een reiziger iets verliest op het station of in de trein dan is het belangrijk om daar direct online een melding van te maken en het online formulier zo volledig mogelijk in te vullen. NS’ers proberen dagelijks om de binnengekomen meldingen en de gevonden voorwerpen te koppelen. Daarvan houden we de reiziger natuurlijk graag op de hoogte. Binnen vijf dagen zijn verloren spullen kosteloos op te halen bij de OV Service & Tickets winkel op het station. Daarna gaat het naar het Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen. Vanuit hier stuurt NS - tegen een vergoeding - het voorwerp per post op. Ga voor meer informatie naar ns.nl/verlorenvoorwerpen.

Volg de knuffels op: Instagram, Twitter en Facebook