Utrecht,
09
november
2018
|
12:00
Europe/Brussels

GLOW start in stationshal Eindhoven

Licht op ‘Vogeltrek’ door ontwerper Michel Suk

Ook dit jaar draagt NS actief bij aan GLOW Eindhoven -van 10 tot en met 17 november- en start voor veel bezoekers het lichtfestival op het station. In het onlangs gerestaureerde stationsgebouw worden verschillende bestaande kunstwerken in de schijnwerpers gezet door lichtkunstenaar Michel Suk. In de hal aan de Centrumzijde licht hij op een speelse manier het bestaande glaskunstwerk ‘Vogeltrek’ van Lex Horn uit en zet het in beweging. De drie ronde appliqué ramen komen hierdoor opnieuw tot leven.

Vanuit de vernieuwde restauratie kan de bezoeker niet alleen genieten van een heerlijke versnapering, maar ook van een bijzondere lichtinstallatie voor de monumentale ronde ramen. Station Eindhoven is tijdens GLOW de plek waar Michel Suk verborgen parels opnieuw aan het licht brengt.

Kom met de trein en maak gebruik van de speciale retourticket met gratis plattegrond en voucher voor lichtshow.

GLOW 2018

Ieder jaar in november staat Eindhoven een week lang in het teken van lichtkunst. Dit jaar is GLOW Eindhoven van 10 t/m 17 november. GLOW pakt uit met zo’n 35 bijzondere lichtkunstprojecten verspreid door het centrum van de stad. Volg de gratis looproute en je mist geen een object. Van compleet verlichte gebouwen tot bijzondere opstellingen. De kunstwerken worden gemaakt door lichtkunstenaars over de hele wereld. GLOW Eindhoven staat dan ook niet voor niets in de top 10 van de beste lichtfestivals ter wereld.

Michel Suk is als belichter & ontwerper sinds 1980 werkzaam in het vak en nauw betrokken bij GLOW. Soms op de achtergrond, maar regelmatig met eigen projecten zoals “Out of the blue” (2007) “Rejoice in the Lamb” (2010), “Schoonheid van stagnatie” (2011), “Transformatie” (2012), “State machine” (2014), “Opening stadhuis” (2015) en in 2016 met "step into the light”.