Utrecht,
11
november
2016
|
16:15
Europe/Brussels

Glow zet station Eindhoven in schijnwerpers

download
trainsketch.mp4

Het vernieuwde station Eindhoven speelt op verschillende manieren een rol in het lichtevenement GLOW dat komende zaterdag van start gaat. Meest opvallend is misschien wel het plafond in de nieuwe passage. Dat wordt door de organisatie van GLOW beschouwd als een evenement op zich; wat ons betreft een prachtig compliment!

Architect Luc Veeger heeft in zijn ontwerp voor de nieuwe passage veel aandacht besteed aan licht. Zijn lichtplafond bestaat uit een 100% recyclebare folie waarboven de allernieuwste LEDverlichting is gemonteerd. In de glazen dakliggers zijn led-lijnen opgenomen en alle verlichting is energieneutraal door de geïntegreerde zonnepanelen in de glasdaken en op de perronkap. De organisatie van GLOW noemt het NEW LIGHT en nodigt bezoekers van het festival uit het plafond zelf te komen bewonderen.

Trainsketch

Stap maar in en ontwerp je eigen ‘licht trein’. In de stationshal aan de centrumzijde komt een interactieve lichtinstallatie van het Eindhovense ontwerpteam Enversed te staan. Deze lichtinstallatie genaamd ‘TraiNSketch’, maakt je onderdeel van een dynamisch schilderij waarin de wereld van de Nederlandse Spoorwegen en ProRail in een sneltreinvaart voorbij schiet. In- en uitchecken is niet nodig voor deze reis. Bekijk de preview in het filmpje!

Nieuwe station

Samen met onze partners ProRaill en de gemeente Eindhoven zijn we trots op de rol die het station dit jaar mag spelen tijdens het lichtevenement GLOW. En dat terwijl we nog niet eens helemaal klaar zijn met de vernieuwing van het station. De komende maanden werkt ProRail nog hard door aan de restauratie en renovatie van de oude tunnel. Als het lichtkunstwerk van Daan Roosegaarde gereed is, wordt de oude tunnel voorjaar 2017 weer in gebruik genomen. Daarna gaan we door met het vernieuwen van de stationshal aan de centrumzijde. Dat duurt naar verwachting tot eind 2017.