Utrecht,
02
november
2015
|
14:25
Europe/Brussels

Goed openbaar vervoer met trein én bus

Vanaf stations en andere centrale plekken in de grote steden vertrekken steeds vaker bussen naar Europese bestemmingen. Voor een aantrekkelijk bedrag met de bus naar Kopenhagen, Berlijn, Parijs, Londen of naar een andere mooie stad in Europa als aanvulling op de trein of het vliegtuig.

Binnen landen maken overheden afspraken met vervoerders om te zorgen voor een goed openbaar vervoer met bus, tram, trein en metro om zoveel mogelijk mensen te goed te kunnen bedienen. Door heel Nederland rijdt NS van ’s ochtends vroeg tot ’s avond laat treinen. Van grote steden naar de kleinste dorpen, met op elke trein tenminste één conducteur. Als je vragen hebt of in de trein iets hebt laten liggen, staat de klantenservice 24 uur per dag voor je klaar. Hierover zijn, in goed overleg met reizigersorganisaties, provincies en gemeenten afspraken gemaakt die zijn vastgelegd in een concessie. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu ziet er op toe dat NS deze afspraken na komt zodat zoveel mogelijk reizigers zo goed mogelijk bediend worden. Dat is de gedachte achter een goed werkend openbaar vervoer.

Busbedrijven hebben zich bij provincies gemeld met het verzoek of ze tussen de grote steden busdiensten mogen gaan rijden. Deze bussen kunnen een aanvulling zijn op het bestaande openbaar vervoer. NS is niet tegen snelbussen, maar voor goed openbaar vervoer voor zo veel mogelijk reizigers, op zo veel mogelijk plekken in Nederland. NS wil daarom samen met overheden, reizigersorganisaties en de aanbieders van snelbussen in gesprek om te kijken hoe dit een positieve bijdrage kan leveren aan het bestaande openbaar vervoer voor heel Nederland.

Reacties 1 - 2 (2)
Bedankt voor uw bericht.
klaas dijkstra
13
December
2017
waar en hoe vind ik de snelste route met bus en trein van mijn huisadres in Drachten naar de sir winston churchillaan 297 in Rijswijk
Ronald mora tjan
12
September
2016
ik reis vandaag met een eticket op mijn telefoon met een controle van een gaf de conducteur aan dat ik het had moeten uitprinten dit had nl niet gedaan nu heb ik dit nog nagevraagd en nu schijnt dit wel te mogen vanaf juni 2016 klopt dit? Als dit klopt dan moet alle conducteurs ook weten.