Utrecht,
15
maart
2016
|
12:57
Europe/Brussels

Gratis treinen met Boekenweekgeschenk, Esther Gerritsen reist mee

Treinreizigers reizen zondag 20 maart weer gratis door het land met het Boekenweekgeschenk, traditiegetrouw op de laatste zondag van de Boekenweek. Daarbij hebben ze de kans om Esther Gerritsen tegen te komen, auteur van het Boekenweekgeschenk “Broer”. Gerritsen verrast reizigers in de trein tussen Amsterdam Centraal, Haarlem en Den Haag Centraal. Onderweg signeert ze en leest ze voor. Zo sluit zij de Boekenweek feestelijk af.

Het is de vijftiende keer dat NS deze mogelijkheid biedt. Vorig jaar reisden naar schatting 240.000 reizigers met het Boekenweekgeschenk als vervoersbewijs.

Poortjes open met Boekenweekgeschenk

Het Boekenweekgeschenk – gedrukt of als e-boek - is voorzien van een barcode waarmee reizigers deze dag de poortjes op de stations kunnen openen. Het geldt op zondag 20 maart als vervoerbewijs in de 2e klas in alle binnenlandse treinen van NS en op het binnenlandse traject van IC Brussel, IC Berlijn en ICE International. Voor de Intercity direct en de ICE International is daarnaast geen toeslag verschuldigd. Het geldt niet als ticket voor Thalys. Het Boekenweekgeschenk is wel geldig voor treinen van Arriva, Connexxion, Breng, Syntus, Veolia.

Het Boekenweekgeschenk is een cadeautje van de boekhandel voor iedereen die tijdens de Boekenweek voor minimaal €12,50 aan Nederlandstalige boeken koopt. De Boekenweek wordt gehouden van 12 t/m 20 maart 2016.

Thema Duitsland: Gouden Boekenweekgeschenk

Oplettende treinreizigers kunnen deze Boekenweek voor het eerst gebruik maken van een Gouden Boekenweekgeschenk. NS verspreidt deze week in totaal 40 Gouden Boekenweekgeschenken in treinen door heel Nederland. In elk Gouden Boekenweekgeschenk zitten als verrassing twee retourtickets Keulen. De vinder kan hiermee op zondag 20 maart, de laatste dag van de Boekenweek, gratis naar Keulen reizen. Zo wil NS het Boekenweekthema Duitsland vieren.