Utrecht,
07
juli
2017
|
14:36
Europe/Brussels

Gratis treinreizen onder kinderen steeds populairder

Samenvatting

Een groeiend aantal kinderen reist gratis met de trein door Nederland. Sinds 2015 is het voor kinderen van 4-11 jaar die in het bezit zijn van een OV-Chipkaart mogelijk om gratis met hun ouders mee te reizen. NS riep daarvoor het gratis Kids Vrij-abonnement in het leven. Sinds de start hiervan is dit aantal gegroeid naar 115.000 kinderen. Tjalling Smit, lid raad van bestuur NS is daar blij mee:

Tjalling Smit, lid Raad van Bestuur NS
Zo kunnen we kinderen vroeg wegwijs maken in het openbaar vervoer. Hiermee is de kans groter dat ze later ook voor deze schone manier van vervoer kiezen. Daarnaast vinden kinderen treinreizen ook gewoon heel leuk.
Tjalling Smit, lid Raad van Bestuur NS

De groei overtreft de verwachtingen van NS. Het gratis reizen was vanaf het begin al populair: vier maanden na de introductie maakten 40.000 kinderen hier gebruik van. Voor kinderen zonder OV-Chipkaart is het Railrunnerkaartje - een kinderdagkaart van €2,50 - nog steeds beschikbaar in de automaat.

Met het NS Kids Vrij abonnement kunnen kinderen sinds 1 april 2015 gratis met volwassenen meereizen in de trein. Ouders kunnen daarvoor een gratis abonnement op de OV-chipcard van hun kinderen zetten. Het abonnement is geldig voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Wie maar één keer samen met de trein wil reizen kan ook nog steeds (naast een eigen vervoersbewijs) voor zijn kind een Railrunner kopen voor € 2,50

Meer informatie over het abonnement is te vinden op www.ns.nl/kidsvrij