Utrecht,
12
september
2018
|
10:55
Europe/Brussels

Greenwheels en NS introduceren elektrische deelauto

NS en Greenwheels lanceren vandaag samen de eerste twee Volkswagen e-Golfs. De elektrische deelauto’s zijn vanaf nu te vinden bij de energieneutrale parkeergarage naast station Driebergen-Zeist en bij station Rotterdam Centraal. Zo kun je de reis van deur tot deur zo duurzaam mogelijk maken met trein, auto, of combinatie hiervan. De moderne reiziger heeft minder behoefte aan bezit van een auto, als voor sommige reizen maar een deelauto beschikbaar is. Met deze introductie van de e-Golf zetten NS en Greenwheels een volgende stap naar een leefbaar en bereikbaar Nederland.

Waar je met een trein van NS niet komt, daar kom je wél met bijvoorbeeld een deelauto van Greenwheels. President-directeur van NS Roger van Boxtel: “De reis van deur tot deur wordt steeds duurzamer. Dat moet ook. Treinen rijden in Nederland op 100% windstroom zonder ook maar één gram CO2 uit te stoten. De OV-fiets is in de afgelopen 10 jaar volledig ingeburgerd. Uitstekend dat er de komende jaren steeds meer uitstootvrije, duurzame deelauto’s beschikbaar komen. Waar we je met de trein niet kunnen brengen, daar kom je straks wel met een groene Greenwheels.”

Roger van Boxtel, President-Directeur NS
Uitstekend dat er de komende jaren steeds meer uitstootvrije, duurzame deelauto’s beschikbaar komen. Waar we je met de trein niet kunnen brengen, daar kom je straks wel met een groene Greenwheels
Roger van Boxtel, President-Directeur NS
download
NS_GreenWheels_DEF_H264_OTT

Greenwheels haalt 18.700 auto’s uit de stad
Greenwheels maakt al 23 jaar steden leefbaarder door mensen efficiënter gebruik te laten maken van auto’s. Adviesbureau Goudappel Coffeng onderzocht in augustus 2018 het effect van Greenwheels deelauto’s op steden. Directeur Wim Korver: “Wat blijkt: Greenwheels klanten maken letterlijk meer ruimte in de stad. Gezamenlijk houden zij 18.700 auto’s van straat. Daarnaast kennen deze klanten een lager autogebruik: zij maken minder autoritten dan gemiddeld. Totaal rijden gebruikers 81 miljoen kilometers per jaar minder, goed voor een CO2-besparing van 14.500 ton. Deze ritten maken Greenwheels klanten nu voornamelijk met openbaar vervoer en fiets.”

Potentieel: 1 Megaton aan CO2 te besparen
Er is nog veel milieuwinst te behalen door een beter aanbod van elektrisch vervoer. Andrew Berkhout, directeur Greenwheels: “ 88% van onze klanten staat open voor een elektrische auto en meer dan de helft is zelfs bereid hiervoor iets meer te betalen. Tegen de achtergrond dat autodelen nu pas echt lijkt door te breken is het potentieel groot – Greenwheels verdubbelde haar klantenbestand in de afgelopen drie jaar EN de markt voor autodelen kan nog 19 keer groter. Daarmee is een besparing van ruim 1 Megaton CO₂ mogelijk”. Dit staat gelijk aan de uitstoot van alle stadsbussen in Nederland. “We introduceren geleidelijk en zullen op korte termijn ook vijf elektrische auto’s in Den Haag plaatsen” aldus Berkhout.