Utrecht,
01
december
2016
|
11:16
Europe/Brussels

Groepen kunnen ook in 2017 met korting samen reizen

Vertrekstation en gegevens invoeren bij aanschaf groepsticket

NS verlengt voor reizigers die met een groep per trein naar dezelfde eindbestemming reizen het NS Groepsretour. Deze tickets waarmee groepen vanaf 4 t/m 10 personen voordelig kunnen reizen na 9 uur en in het weekend blijven ook in 2017 nog te koop. Wel dienen reizigers vanaf 1 januari 2017 direct bij aankoop van het Groepsretour het vertrekstation en de reizigersgegevens -naam, geboortedatum en e-mailadres- in te voeren. Het is vervolgens niet meer mogelijk om die gegevens na aankoop aan te passen. Dit in tegenstelling tot de huidige situatie, waarin het vertrekstation en de gegevens later opgegeven kunnen worden.

In de voorwaarden van NS staat dat het NS Groepsretour bedoeld is voor mensen die er samen een dagje op uit willen gaan. Deze reizigers kunnen los van elkaar reizen en elkaar ontmoeten op de eindbestemming. De afgelopen jaren zijn deze tickets ook via websites aangekocht en weer doorverkocht aan mensen die elkaar niet kennen. NS heeft gekeken hoe fraude tegen te gaan en misbruik van deze actie te verminderen zonder reizigers, die samen willen reizen, te benadelen.

De tarieven voor het Groepsretour blijven in 2017 gelijk aan 2016: 55 euro voor vier personen; de 5e tot en met 10e persoon betalen 2,50 euro per persoon.

 

Meer informatie over Groepsretour